Consiliul Județean Buzău depune în această săptămâna spre finanțare două proiecte europene ce vizează reabilitări ale unor instituții de cultură importante aflate în municipiul Buzău și a căror valoare este de aproximativ 38 de milioane de lei.

Spital BRATIANU Primul dintre proiecte se referă la clădirea fostului spital Brătianu care zace de ani buni în paragină fără să existe posibilitatea de a fi reabilitată. De altfel, pentru a putea beneficia de banii europeni necesari reabilitării Consiliul Județean a avut de urmat mai mulți pași pentru schimbarea destinației clădirii care este și monument istoric din spital în centru muzeal. Dacă proiectul care va fi depus de Consiliul Județean va fi aprobat atunci la Buzău ar putea ajunge aproape 15 milioane de lei bani europeni cu care întreagă clădirea a fostului spital va fi transformată în Centrul Muzeal I.C. Brătianu.

Detalii aici!

Campanie Carti Dubasari -1Un alt proiect pe care Consiliul Județean Buzău urmează să îl depună spre finanțare în această săptămână vizează consolidarea, restaurarea şi dotare Biblioteca Județeană “Vasile Voiculescu” Buzău. Valoarea estimată a proiectului se apropie de 20 de milioane de lei din care Consiliul Județean va suporta doar valoarea TVA și doi la sută din valoarea eligibilă a proiectului.

Detalii aici!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.