Bigiu vadu pasii
Firma care a lucrat la Maternitatea Buzău, Integral S.A., a câștigat licitația pentru executarea lucrărilor la podul de la Vadu Pașii. Valoarea de execuție a lucrărilor stabilită în urma licitației aproape că s-a înjumătățit, de la 40 de milioane cât a fost inițial la 26,769 de milioane de lei. Urmează 11 zile în care se pot depune contestațiile iar dacă nimeni nu va avea nimic de spus, societatea respectivă care va lucra în asociere cu alte firme va trece la repararea podului de la Vadu Pașii. Timpul de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, însă chiar dacă nu vor fi contestații, dat fiind că vine iarna, nu vor fi executate mari lucrări la obiectivul de la Vadu Pașii, șantierul propriu-zis urmând a se desfășura, cel mai probabil, din primăvară.
” Au fost cinci firme care au participat la licitație, 3 au fost eliminate având documentația incompletă. Câștigătoare este o asociere între mai multe firme, una din ele fiind Integral S.A. Suma totală este de 26, 769 de milioane de lei, față de 40 cât a fost inițial. Dacă nu vor fi contestații semnăm contractul și putem începe lucrările la pod. Dat fiind că este vorba despre un monument istoric perioada de execuție este de 30 de luni”, a declarat vineri președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Proiectul care se referă la începerea lucrărilor la podul de la Vadu Pașii a fost votat vineri în ședință extraordinară de toți consilierii județeni.
”Numai unii au impresia că noi facem împotrivă și ca să ne răzbunăm. Ne-am bucura să se realizeze această investiție. Noi am mai votat-o dar nu s-a făcut nimic. Sperăm ca măcar a șaptea oară să se întâmple. Mulți, și de la noi și de la ei, au promis că vor face podul iar din cauza asta ieri premierului i-a fost frică să intre la pod prin Vadu Pașii. Ar fi bine să se facă acum. Mi-e teamă însă să nu se apuce să repare și să dea jos ceva și să rămână așa. S-au mai întâmplat situații să găsească vreun tezaur la piciorul de pod și să stopeze lucrările, asta pentru a scuza lipsa banilor. Noi nu ne împotrivim la proiecte de interes major care țin de cetățean și sperăm ca podul să fie reparat”, a declarat la finalul ședinței extraordinare de consiliu, democrat liberalul Raul Florescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.