S-au săturat să mai aştepte să-şi primească drepturile ce li se cuvin, drept pentru care s-au decis să protesteze în stradă. Facem referire la însoţitorii persoanelor cu handicap din Buzău care au anunţat pentru 24 noiembrie un protest în faţa Primăriei municipiului.

Astăzi ar fi trebuit să participe la o mişcare de protest în faţa Ministerului Muncii însă asistenţii persoanelor cu handicap s-au răzgândit pe ultima sută de metri şi au amânat plecarea. Decizia de amânare a acţiunii din Capitală a venit după ce reprezentanţii Ministerului Muncii le-au dat asigurări că au făcut tot ce au putut şi au alocat sumele necesare plăţii indemnizaţilor, restul de bani, trebuind să fie, conform acestora, alocaţi de administraţia locală, în speţă Primăria Buzău. În aceste condiţii, protestul se mută în faţa Palatului Comunal în data de 24 noiembrie.

Asistenţii persoanelor cu handicap sunt nemulţumiţi că nu şi-au luat salariile de patru luni de zile. Oamenii spun că abia reuşesc să-şi ducă traiul de pe o zi pe alta, în condiţiile în care şi aşa sunt greu încercaţi de viaţă, având în familie copii ori alt rude apropiate cu nevoi speciale.

De altfel, din acest motiv, însoţitorii persoanelor cu handicap au şi decis să cheme în instanţă Primăria căreia îi cer achitarea indemnizaţiilor şi plata penalităţilor la utilităţi.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.