Protest anemic al proprietarilor de tarabe. Constantin Toma nu s-a lăsat impresionat de protestatari și continuă curățenia

3
653

Aproximativ 25 de persoane, proprietari de tarabe la intrarea în Piața Centrală a municipiului Buzău și ai unor chioșcuri din parcul Sfinții Îngeri, au protestat, joi, în centrul orașului față de decizia conducerii Primăriei Buzău de a-i evacua pe comercianții din zonele menționate. Protestatarii, majoritatea dintre ei de etnie romă, au venit în fața Primăriei cu pancarte cu mesaje împotriva primarului  municipiului Buzău, Constantin Toma, pe care îl acuză de discriminare.

„Nu faceți discriminare!”, „Fiți primarul tuturor, nu doar al românilor!” sau „Ne evacuați că nu ați fost votați?” sunt o parte din mesajele inscripționate pe pancartele protestatarilor.

După aproximativ 10 minute, primarul Constantin Toma a invitat o delegație a protestatarilor  la discuții cu o delegație formată din conducerea Primăriei, consilieri locali, reprezentanți ai Piețe Târguri și Oboare  și ai Serviciului  Patrimoniu din cadrul Primăriei.

Protestatarii i-au cerut primarului păsuire pentru a încerca să identifice soluții, însă au cam rămas fără cuvinte în momentul în care edilul le-a transmis că din anul 2010, de aproape 6 ani, nu și-au plătit nici o datorie către bugetul local.

În sprijinul nemulțumiților a intervenit consilierul Nicolae Șerban de la Partida Romilor care a cerut primarului o păsuire pentru ca negustorii romi să își poată epuiza măcar stocurile, însă Constantin Toma i-a spus că nu are de ce să dea înapoi:„Domnule consilier, cu tot respectul pe care vi-l port, vă spun că nu dau nici o jumătate de pas înapoi de la o soluție pe care o consider bună.”

„Ne dă niște soluții să mergem în Piața de Mărfuri  Industriale unde mulți au renunțat la tarabele de acolo și au dat faliment. Trebuie ca până mâine să eliberăm tarabele și noi avem stocuri și ne așteptam să ne mai lase. Cred că este o răzbunare a domnului primar. Noi am susținut de 20 de ani PSD, acum noul primar nu știu ce vrea. Sperăm să  găsim soluții. Domnul Toma nu știu de ce a venit să candideze la Primărie. Ce o să facem? O să ieșim să vă dăm în cap ca să avem din ce trăi. Noi suntem negustori din tată în fiu și acum domnul Toma ne ia pâinea”, a declarat Vinetu Duman, un comerciant de pe strada Independenței.

La finalul întâlnirii, primarul Constantin Toma a declarat că acțiunea demarată de Primărie va continua și că până vineri comercianții de pe strada Independenței trebuie să elibereze zona iar toată lumea trebuie să respecte legea.

„Ultimul cuvânt este că toată lumea să respecte legea. Am început cu comercianții din zona Pieței Centrale, vom lua fiecare piață din Buzău, astfel încât să intrăm în legalitate peste tot”, a declarat primarul Constantin Toma.

Decizia noului primar de a face curățenie și de a desființa tarabele amplasate alandala, după placul fiecărui comerciant în parte, este privită cu ochi buni de buzoieni care speră ca măcar în al 12-lea ceas Buzăul să redevină un oraș curat și frumos în care să-ți fie drag să te plimbi.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.