Catalin Predoiu-1

UPDATE:În replică prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că respinge „categoric insinuările calomnioase şi solicitarea obraznică a PSD-Victor Ponta” de a demisiona din funcţie şi precizează că nu a săvârşit „vreodată” o faptă de cerându-I la rândul său lui Ponta să se retragă din funcție dacă acuzațiile la adresa sa nu se confirmă.
„Am luat la cunoştinţă insinuările calomnioase şi solicitarea obraznică a PSD – Victor Ponta. Le resping categoric. Nu am săvârşit vreodată vreo faptă de corupţie şi nici nu am avut cunoştinţă de vreuna”, spune Predoiu.
Adresându-se şi lui Victor Ponta, liderul liberal afirmă că va pleca „pe loc din viaţa publică”, dacă va fi declarat suspect într-un dosar de corupţie şi îi cere lui Ponta sa facă un gest similar, având în vedere „campaniile mizerabile” duse de şeful guvernului.
„Îl chem şi eu pe Victor Ponta la o provocare bărbătească, pentru că nu a răspuns niciodată pentru campaniile sale mizerabile (găini moarte şi atacuri mincinoase). Să nu mai procedăm ca în cazurile Şova şi Vosganian! Pe scurt, Victore, dacă eu sunt declarat suspect, subliniez, suspect, într-un dosar de corupţie, plec pe loc din viaţa publică, chiar înainte de decizia unei instanţe. Dacă nu, să îţi asumi faptul că românii s-au săturat de calomnii şi de mizerii, şi să pleci tu din viaţa publică printr-un gest de onoare!”, mai scrie Predoiu în postarea de pe pagina sa de Facebook.

PSD a cerut, vineri, demisia lui Cătălin Predoiu din funcţiile deţinute în PNL, în urma dezvăluirilor referitoare la susţinerea campaniei sale electorale din 2008, social-democraţii arătând că Predoiu trebuie să îşi asume participarea într-o ”campanie finanţată din corupţie”.
”Partidul Social Democrat cere demisia lui Cătălin Predoiu din funcţiile politice deţinute în PNL, in urma dezvaluirilor referitoare la susţinerea campaniei sale electorale. Cătălin Predoiu trebuie să îşi asume participarea într-o campanie finanţată din corupţie”, se precizează într-un comunicat de presă al PSD.

Social-democraţii mai arată că fostul parlamentar PNL şi consilier prezidenţial, George Scutaru a intrat în atenţia procurorilor anti-corupţie, pentru modul în care a finanţat campania din Buzău, în anul 2008.

”Conform procurorilor DNA, există suspiciuni că respectiva campanie electorală a fost finanţată din mită. PSD reaminteşte că unul dintre candidaţii PNL la Buzău, în 2008, a fost nimeni altul decât Cătălin Predoiu, cel care deţine astăzi funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. PSD solicită acestuia demisia din funcţia politică deţinută şi asumarea participarii la o campanie electorală finanţată din corupţie. De asemenea, PSD îi solicită acestuia să raspundă pentru folosirea acestor bani pentru campania sa electorală”, se mai menţionează în comunicatul PSD.

Fostul consilier prezidenţial George Scutaru a fost pus sub control judiciar şi este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită şi spălare a banilor, după ce ar fi primit 170.000 de euro, o parte din mita de un milion de euro primită de o persoană cu funcţie de conducere din administraţia locală, potrivit DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă transmis vineri agenţiei MEDIAFAX, că a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând din 3 aprilie, faţă de George Adrian Scutaru, la data faptelor deputat şi membru cu funcţie de conducere într-un partid, pentru infracţiunile de complicitate la luare de mită şi spălare a banilor.

Potrivit procurorilor, în anul 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţătoare în cauză, a pretins şi primit aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, de la o persoană care i-a cerut să o ajute în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren din municipiul Buzău.

Din banii primiţi, conform unei înţelegeri anterioare, persoana denunţătoare i-ar fi dat lui Scutaru suma de 170.000 de euro, „provenienţa şi modul în care s-au obţinut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian”, au precizat procurorii.

„Suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru George-Adrian de la denunţător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008”, au scris procurorii în ordonanţa prin care s-a dispus măsura controlului judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.