pub
Organizația PSD Buzău îi solicită candidatului Alianței PDL-PNL să spună care din cele șase explicații despre cum a cumpărat șase case e cea adevărată.

Explicația 1 – Din banii de nuntă.
„Am pornit cu soția de la un apartament de 4 camere pe care ni l-am cumpărat din banii de nuntă. Din acei bani și bani adunați DIN MEDITAȚII, din salarii, am făcut următoarea achiziție, am închiriat-o, am adunat banii, am mai făcut una, am închiriat-o. Alte afaceri, nu”, a spus Iohannis la o emisiune TV. Așadar, Iohannis ne spune că și-a clădit un mic imperiu imobiliar pornind din banii strânși la nuntă și din meditații (a fost profesor de fizică la liceu).
Explicația 2 – Din banii de meditații – ceilalți profesori au avut „Ghinion”
Domnul Klaus Iohannis este singurul profesor din România care susține că și-a putut cumpăra 6 case din banii luați din meditații. Niciun alt profesor din România nu a reușit această performanță, pentru că, spune Iohannis, au avut Ghinion. Cel mai grav e modul arogant în care raportează domnul Iohannis la colegii săi pe care îi în râs și despre care crede că sunt atât de naivi încât ar putea crede povestea cu 6 case din meditații. Domnul Iohannis nu cunoaște de fapt care e condiția dascălului român care abia are posibilitatea să-și cumpere o locuință după o viață de muncă cinstită. Meditațiile erau doar o sursă din care își mai puteau acoperi cheltuielile curente, în niciun caz un venit atât de consistent cum susține domnul Iohannis.
Explicația 3: Din banii a două apartamente
„E munca noastră, a părinților noștri. N-am pornit de la zero. Am plecat ca tineri cu DOUĂ apartamente, acum văd că se cheamă case, au contribuit la cumpărarea lor părinții noștri, apoi banii câștigați și din chirii. Am vândut și am cumpărat. Casele erau ieftine.” – prima oară a spus că avea UN apartament, după care, realizând că explicația este penibilă, a declarat că de fapt a început cu două apartamente să-și clădească micul imperiu imobiliar.
Explicația 4: Din banii pe care nu i-a investit în copii
„Noi nu avem copii, deci alţii au investit în copii, în educaţia copiilor, noi am investit în imobile” – această explicație nu mai necesită nici un comentariu. Dacă până acum era vorba de bani strânși din meditații, sau din vânzări anterioare, așa cum ne explica Traian Băsescu niște afaceri necurate de-ale sale, acum Iohannis a găsit o altă scuză: nu are copii deci i-au rămas mai mulți bani de pus deoparte, pentru că n-a cumpărat scutece, hăinuțe, rechizite și alte obiecte necesare unui părinte pentru copilul său.
Explicația 5: Casele nu sunt scumpe, darspecialiștii le-au evaluat la 750.000 euro
Când a văzut că celelalte patru explicații nu au avut efect, Iohannis a decis să își subevalueze proprietățile, în speranța că îi va convinge pe români că ele nu valorează atât de mult: „Sunt şase locuinţe, dar ele toate la un loc sunt cât un apartament în Bucureşti”. O expertiză imobliară a demonstat faptul că cele șase case sunt evaluate la cel puțin 750 000 de euro!!! Mai mult, numai de pe urma închirierii unei singure case, Iohannis a reușit să obțină zeci de mii de euro pe an!
Explicația 6: Din bișnița cu blănuri făcută pe vremea lui Ceaușescu
Cea de-a șasea explicație domnul Iohannis a transmis-o prin intermediul unui prieten jurnalist, și le contrazice flagrant pe toate cele de până acum. De fapt Iohannis ar fi avut bani pentru primele achiziții de la soția sa, Carmen, care se ocupa cu bișniță cu blănuri în vremea comuniștilor. Iohannis nu doar că le vinde alegătorilor blana ursului din pădure, când le spune cât de bine va conduce România, dar o folosește și pentru a ne explica cele șase case ale sale.
Facem apel la domnul Iohannis să se decidă care dintre explicațiile de mai sus este cea adevărată și să clarifice de ce a mințit în celelalte cazuri. Românii au dreptul să știe cine este Iohannis care le cere votul pentru funcția de Președinte. Faptul că domnul Iohannis nu vrea să spună adevărul despre cum și-a dobândit casele ridică mari suspiciunii asupra legalității în care a obținut banii respectivi. Dacă Iohannis ar fi procedat legal și cinstit nu ar fi avut nimic de ascuns și ar fi spus cum a obținut banii. Un om care minte are ceva de ascuns, un adevăr care știe că îl incriminează. Românii nu știu cum a ajuns domnul Iohannis atât de repede în poziția politică pe care o ocupă, după ce în urmă cu puțin timp era un primar independent, neimplicat politic. Cum a ajuns Iohannis atât de repede în politica de la vârf? Ce compromisuri a făcut, ce obligații are față de cei care l-au pus pe scaunul de candidat la Președinție? Față de cine are obligații Iohannis și ce a promis în schimbul susținerii politice? Iohannis are obligația să dea răspuns la toate aceste întrebări dacă vrea să ceară votul românilor. Iar primul răspuns e care dintre cele 6 explicații e corectă și de ce a mințit în toate celelalte.

Biroul de presă al PSD Buzău

pub


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.