Regia Autonomă Municipală începe, în aceste zile, pregătirile pentru iarnă. Săptămânile viitoare vor începe probele la rece ale instalațiilor de încălzire racordate la sistemul centralizat dar până atunci, conducerea RAM face socoteala datoriilor pentru a nu se trezi în miezul iernii cu o criză a agentului termic.
Compania are datorii de peste 27 de milioane de lei noi către Ecogen pentru agentul termic folosit la încălzire în anii trecuți dar speră să stingă datoria cu banii pe care îi are de primit de la Primăria Buzău
La rândul său, compania are de încasat sume consistente de la populație. Chiar dacă în ultima vreme clienții sunt mai conștiincioși și își plătesc regulat facturile există datorii istorice rezultate în urma unor situații ce țin mai de degrabă de competența oamenilor legii.
„Sunt și asociații rău platnice dar sunt datorii mai mult istorice decât din ziua de astăzi. Asociația 6/3 are o datorie de aproape 600.000 de lei, PT 25 Spicul are peste 200.000 de lei datorie către RAM și nu sunt singurele asociații restante”, a declarat directorul Regiei Autonome Municipale, Constantin Tacea.
Per total, datoriile asociaţiilor de proprietari către Regia Autonomă Municipală din Buzău se ridică la peste 2,2 milioane lei, bani care ar fi trebuit plătiți pentru consumul de căldură și apă caldă iar cea mai mare parte a restanțelor sunt mai vechi de 10 ani. Pentru a evita problemele apărute în mijlocul perioadei reci, Regia a invitat datornicii și a reeșalonat datoriile iar dacă plățile vor fi făcute conform graficelor nu vor exista probleme pe parcursul iernii.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.