Ministrul Dezvoltării Regionale, Eduard Helving, a fost prezent, astăzi, la Buzău, la o întâlnire programată cu primarii USL, întâlnire al cărei rol a fost acela de a-i informa pe primari despre cum pot atrage fonduri pentru comunitățile în fruntea cărora se află, fonduri care, până acum, au fost condiționate de culoarea Guvernului și, respectiv, de apartenența politică a primarilor.
Numai că de la această întâlnire, extrem de importantă, a lipsit taman primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală. Absența edilului șef buzoian de la o întâlnire atât de importantă pentru care un ministru și-a făcut timp dar Boșcodeală nu, a fost taxată de reprezentantul Guvernului, Eduard Helving, cu atât mai mult cu cât vizita a fost dinainte anunțată.
Helvig a precizat că Boșcodeală a dovedit, prin absența de la întâlnirea cu primarii USL, lipsă de respect față de construcția politică din care face parte și care îl susține pentru obținerea unui nou mandat dar și față de instituțiile statului.
„Îmi pare rău că domnul președinte Boșcodeală nu este aici, pentru că este candidatul USL. Am vorbit dimineață cu premierul și i-am comunicat că merg la Buzău unde am întâlnire cu primarii USL și dacă domnul Boșcodeală nu are pic de respect față de mine, nu e nimic, dar înseamnă că nu are respect față de Guvern care este și al PSD, iar dumnealui este încă președinte la PSD Buzău. Nu are respect față de niște instituții ale statului. Atitudinea sa este legată strict de grupurile de interese. Îmi pare rău să constat că așa stau lucrurile, aveam o minimă așteptare, ca în fața unei instituții a statului condusă de X sau de Y să ai un respect. Așa cum eu am respect față de comunitatea dumneavoastră și față de primari, indiferent cum se numesc, așă mă așteptam să aibă și dumnealui același comportament”, a declarat la Buzău ministrul Dezvoltării.
Helving a adăugat că îl va informa pe premierul Victor Ponta despre situația de la Buzău și despre atitudinea nepotrivită a primarului Boșcodeală care este susținut de USL pentru obținerea unui nou mandat: ”O să îi spun premierului că aici, la Buzău, încă avem probleme și că trebuie să ia măsuri”.
Pe de altă parte, ministrul Dezvoltării Regionale, Eduard Helvig, le-a dat asigurări primarilor prezenți la întâlnirea din această după amiază, între care s-au aflat și 6 aleși social democrați, că nu va face diferențe între cei de la PNL și cei de la PSD, chiar dacă în județ unii dintre social democrați sunt potrivnici liberalilor și, pentru propriile interese, au ajuns să se opună construcției numită USL.
„Sunt ministru USL, fac parte dintr-un cabinet USL și chiar dacă sunt membru al PNL vreau să vă asigur că indiferent că sunteți primari PNL sau PSD, și cu această ocazie mulțumesc colegilor de la PSD care au onorat invitația, vă asigur că vă voi ajuta pe toți. Toți ați trecut prin calvarul ultimilor ani, ați văzut ce înseamnă să fiți conduși de un Guvern portocaliu și pentru asta vă mulțumesc că susțineți candidatul USL la Consiliul Județean, un om care nu va uita oamenii care i-au fost alături”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Eduard Helvig, în fața primarilor PSD și PNL prezenți la întâlnirea din această după amiază.

Ciprian STERIAN

4 COMENTARII

  1. Pentru ca ati venit la Buzau pentru a-i face campanie lui Bagiu, ca si Tariceanu, Diaconu si altii! Poate ca primarul avea ceva mult mai important de facut pentru comunitate, de exemplu de lansat un proiect necesar ca aerul pentru noi. Paracios ce esti, crezi ca Victor Ponta pune botul la copilariile voastre?

  2. Dar primarii de alte culori care nu sunt USL-isti?! Ei nu sunt reprezentanti ai unor romani care au si ei nevoie de fonduri?! Ce mi-e Udrea, ce mi-e Helvig! Acelasi mare cerc de pomanagii si interese.

  3. Prostul dacă nu-i fudul nu-i prost destul! Asta e dovada că la Buzău schimbarea e o urgenţă clinică ! Mă bucur că mulţi primari USL sau PSD saudus la întâlnire! Aştia de la Buzau, aşazişii conducători ai Buzăului, lingăii care au dosare la „salteaua” lui Boşco şi mocanul şi pupincuriştii gen marin mocanu, murdăresc şi dezonorează cetăţenii oraşului. E o atitudine tipică îmbuibaţilor!
    Votaţi-i mă poate vă mai fac nisca-i vilişoare…şi vă mai asupă de două ori pe an gropile din asfalt!

  4. Duplicitate lui Boscodeala este de notorietate,dar in acelasi timp complicitatea lui Ponta este vizibla.Faptul ca nici Ponta,nici un alt lider important PSD,nu vor fi prezenti in aceasta campanie la Buzau,cum de altfel absenta lui Boscodeala din teritoriu sunt dovezi clare a mirsaviei puse la cale da La Famiglia,si asta pentru simplu fapt ca ei ar fi obligati sa sustina USL ,lucru evident pe care nu vor sa il faca,odata ce PSD ul a fost deja concesionat Mocanului.Halal alianta politica,halal partneri onesti,halal combinatie politica la buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.