Directorul Companiei de apă Buzău, Ionel Tescaru, căruia primarul Constantin Toma i-a cerut demisia în urmă cu o săptămână  a avut prima reacție după scandalul lansat de noul primar al municipiului Buzău. Tescaru l-a acuzat pe Constantin Toma, într-o conferință de presă, că i-ar fi determinat cu bună știință pe aleșii municipali să voteze o serie de hotărâri ilegale.

„Anunț public că am pregătit o plângere către DNA pentru abuz în serviciu împotriva celor care, cu încălcarea legii, riscă să arunce Buzăul în stare de insolvență. Fac apel la Comisarul European pentru Politică Regională, doamna Corina Crețu, să intervină pentru a nu periclita situația celor 100 de milioane de euro investiți până acum în infrastructura de apă și contractarea altor 200 de milioane de euro, de care buzoienii trebuie să beneficieze în următorii ani, din fonduri europene. Ieșirea mea publică de astăzi în fața dumneavoastră și, prin intermediul presei, în fața cetățenilor din Buzău, este provocată de gravitatea hotărârilor promovate de noul primar în ședința CLM din 1 iulie”, a spus Ionel Tescaru în deschiderea conferinței de presă.

Consiliul Local Municipal a vo­tat, pe 1 iulie, la câteva zile de la învestire, toate proiectele de hotărâre promovate de primarul Constantin Toma, cele mai multe dintre ele referindu-se la Compania de Apă.. De asemenea, aceiași ședință aleșii locali au aprobat și efectuarea de audituri juridice și economico-financiare ale activității Primăriei și Companiei de Apă pentru perioada 2008-2016, dar și aplicarea Ordonanței de urgență 109/ 2011 privind guvernarea corporatistă a întreprinderilor publice pentru societățile la care municipiul Buzău este unic acționar.

Primarul Constantin Toma nu a comentat cele spuse de Ionel Tescaru dar a convocat o conferință de presă pentru vineri, după ședința ordinară a Consiliului Local Municipal, ședință la care este invitat și directorul general al Companiei de Apă, Ionel Tescaru.

11 COMENTARII

 1. Ce legatura au fondurile europene Cu – Achizitionarea hotelului Crang , cu calitatea proasta a apei , cu cel mai mare pret al apei din tara , cu depasirile de zeci de mii de tone de apa pe care le platim in plus si cu multe alte hotii Tescariene ?

 2. AUDIIIIIT!…
  Nu-i este rusine!….
  Asta e ultima mea factura la apa, in care se vede clar ca platesc pierderi mai mult decat consum… factura de 58 de lei apa, ce-a mai scumpa din ultimile 8 luni…
  Si-a prelungit mandatul pe spinarea cui?… Cum justifica numarul de salariati de la Compania de Apa si mai ales, salariile acestora?… Ce tot striga la cetateni, are impresia ca il tin cetatenii in brate?

 3. Ar trebui sa cantarim argumentele, faptele, nu simple pareri neavizate. Se spune despre investitii si consecinta lor un anume pret al apei (poate fi adevarat, e nevoie de documente care sa scoata adevarul la lumina). Despre hotel, el va fi renovat si va deveni sediu; pentru sediul actual se plateste chirie; trebuie vazut documente economice care sa demonstreze daca investitia in noul sediu este sau nu mai ieftina decat plata chiriei. Despre depasiri.. deja e o legenda urbana! Cine depaseste si cum?

 4. Pierderile nu sunt pierderi; sunt de fapt diferente dintre contorul de bransament (scara de bloc) si suma apometrelor din apartamente. Prin urmare, e problema locatarilor, fie isi fura caciula una altuia, fie au apometre care nu functioneaza.. pot fi multe cauze. Cine vorbeste de pierderi nu intelege fenomenul sau nu vrea sa priceapa. Problema repet e in interiorul blocului, la locatari si apometrele lor. Dar e mai simplu sa aruncam vina pe altii. Iar cei de Compania de Apa nici nu stiu sa explice; ba mai mult, preluand facturarea de la asociatii, si-au cam batut singuri cuie in talpa!

 5. NU ITI ESTE RUSINE SI FRICA, NEA TESCARULE DACA DOAMNE FERESTE MERGE GAGU LA DNA SI RECLAMA SPAGA PE CARE TI-A DAT-O LA TOATE LUCRARILE FACUTE PENTRU COMPANIA DE APA.

 6. Regionalizarea tarii se cere facuta cat mai repede. Prea multa administratie pe cap de locuitor. La Buzau, rade ruptul de carpit, Toma a crescut Romet-ul luand contracte de la stat cu aj. PSD_ului inca din „90 si acum i se cere sa infunda alt corupt pe Tescaru. S_a gasit tusea cu junghiul si asta pt ca buzoienii nu stiu decat sa voteze PSD. Nu va mirati ce se intampla, buzoianii sunt cu cu capul in nori si 1000 de ani la Buzau tot PSD va fi, asa ceva nu as fi crezut in „90 dar uite ca se poate. La cat mai mult acearta!!! Asta cautati asta aveti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.