Încă un drum județean va fi reabilitat cu bani provenind din fonduri europene. Consilierii județeni au adoptat marți, în regim de urgență, un parteneriat între comunele Robeasca, săgeata, Vadu Pașii și județul Buzău precum și indicatorii tehnico-economici  pentru promovarea unui proiect prin care ar urma să se reabiliteze drumul județean 203K porțiunea cuprinsă între limita cu județul Brăila-Robeasca-Săgeata-Vadu Pașii până la intersecția cu E85.Proiectul considerat eligibil  în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 urmează să fie  finanțat din bani comunitari.

„Este vorba despre reabilitarea DJ 203K care a fost acceptat să îl reabilitam pe fonduri europene și am făcut ședința pentru că luni trebuie data toată documentația la ADR Brăila. Sper totuși ca în acest an să înceapă și reabilitarea sectorului din DJ203K situat între Mărăcineni și Podu Muncii, sector pentru care s-a terminat procedura de licitație, lucrarea a fost adjudecată de o firmă din Franța dar au fost făcute contestații și acum suntem în procedură de evaluare a acestora. Sper ca după vacanță probabil pe la jumătatea lunii septembrie să se tranșeze și această problemă și să înceapă lucrările și la acest tronson”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

De asemenea, Neagu a mai spus că autoritățile centrale trebuie să se gândească serios la o modificare în legea achizițiilor publice astfel încât să fie descurajate contestațiile făcute doar cu scopul de a tergiversa începerea lucrărilor.

„Dacă nu se modifică legislația achizițiilor publice și nu se pune un prag din valoarea investiției vor fi mereu contestații de dragul contestațiilor. La nivel de Consiliu Județean am făcut o analiză și din 10 contestații făcute pe anumite licitații 9 au fost respinse. Dacă se va impune o taxa pentru cine contesta și i se respinge contestația pierde banii iar aceștia să meargă la bugetul consolidat al statului. Cred că așa ar fi normal”, a mai declarat Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.