Un nou pod peste râul Buzău se va construi în comuna Vadu Pașii în apropierea podului care stă închis de mai mulți ani și pe care în prezent se circulă doar pietonal. Ministerul Culturii a emis, miercuri, un aviz pentru începerea lucrărilor la un nou pod urmând ca actualul pod pe care se circulă acum pietonal să fie reabilitat ca și monument istoric fără a se mai permite circulația pe el.

„În cel mai scurt timp vor începe lucrările. S-a ajuns la un consens între toate autoritățile interesate din România, Ministerul Culturii, Ministerul Transporturilor, Ordinul Arhitecților, Inspecția în Construcții și așa mai departe. Toată lumea și-a dat acordul să putem face acest pod. Suntem în perioada de obținere a autorizației de construcție de la Primăria Vadu Pașii  și după vor începe lucrările propriu zise. Se va reabilita și podul existent care va fi doar monument istoric, fără a se circula pe el. Proiectarea este gata  și cel mai probabil în 30 de zile se vor demara lucrările și acest pod se va face  pentru că este un obiectiv de importanță majoră mai ales în contextul în care s-ar putea întâmpla ceva cu podul de la Mărăcineni”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

1 COMENTARIU

  1. Bănuiesc că pe podul „istoric” reabilitat se va circula, totuși, pietonal și cu bicicletele. Altminteri conservarea lui numai ca monument istoric de arhitectură, frizează absurdul, fiindcă va consuma periodic importante sume pentru întreținere și reconsolidare(după regulile restaurării operelor de artă!).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.