Magistrații Curții de Apel Ploiești au stabilit data judecării recursului înaintat de Primăria Buzău la decizia Tribunalului Buzău de menținere în activitate a celor 300 de polițiști locali din compartimentul pază disponibilizați la sfârșitul lunii noiembrie. Primul termen al recursului a fost stabilit pentru jumătatea lunii martie, mai precis pe data de 14.

Până atunci însă Primăria a mai făcut un pas și a votat în Consiliul Local Municipal transformarea direcției de Poliție Locală în structură de sine stătătoare și așteaptă acum avizul ANFP pentru această mișcare. În cazul în care  ANFP este de acord cu mișcarea propusă de primarul Constantin Toma procesul de la Curtea de Apel Ploiești ar rămâne fără obiect.

Consiliul Local Municipal a hotărât în toamnă disponibilizarea a peste 300 de polițiști locali care, conform unui raport al Curții de Conturi, ar fi fost angajați ilegal. Simțindu-se nedreptățiți polițiștii s-au adresat instanței iar Tribunalul Buzău a admis acțiunea cestora și a dispus reangajarea lor și suspendarea noii organigrame a Primăriei. Între timp posturile pe care aceștia erau încadrați pentru paza unităților de învățământ au fost scoase la licitație și adjudecate de firme particulare de pază. Pentru că nu mai aveau unde lucra Primăria a decis ca ei să intre în concedii de odihnă dat fiind că existau mai multe zile de concediu neefectuate. În luna ianuarie polițiștii locali au epuizat zilele de concediu restante și început să se întoarcă la muncă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.