După ce anul trecut, președintele Victor Mocanu s-a chinuit fără succes, luni bune, să treacă de votul consilierilor masterplanul de gestionare a deșeurilor, acesta ar putea prinde contur în lunile ce urmează. Ieri, consilierii județeni, reuniți în sedință extraordinară au dat undă verde deblocării banilor necesari revizuirii proiectului care urmează să fie implementat la nivelul județului Buzău. Pentru că anul trecut, proiectul a fost blocat ca urmare a votului negativ dat de consilierii judeţeni, în mai multe rânduri, dar și în urma avizul negativ dat de Ministerul Apărării pentru intenţia autoritaților județene de a amenaja o groapă de gunoi, chiar lângă pista militară de la Boboc, acum, proiectul realizat trebuie sa fie modificat. Pentru aceasta, este nevoie însă de bani grei care vor trebui platiți de la bugetul Consiliului Judetean. Nu mai putin de 110 mii de euro trebuie achitat, din banii contribuabililor, doar pentru câteva completări ce vor fi aduse proiectului inițial.
Consilierii PSD și PNL au fost de acord, ieri, cu revizuirea documentației si au votat pentru alocarea banilor respectivi în timp ce, consilierii PDL s-au abținut de la vot, declarând că nu înțeleg motivul pentru care autoritățile județului mai trebuie să scoată din buzunar încă 110 mii de euro pentru un proiect deja finalizat.
Cu toată opoziția consilierilor democrat liberali, proiectul a trecut, președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, manifestându-și convingerea că după revizuire, proiectul va merge la Ministerul Mediului pentru a fi aprobată finanțarea europeană.
”A trebuit în baza unei adrese a Ministerului Mediului să refacem o parte din proiect cu suportarea contravalorii acestor modificări de către Consiliul Județean. Dacă la momentul respectiv proiectul ar fi fost votat, nu mai eram puși în situația de a face aceste cheltuieli. Acum va trebui să refacem proiectul, să îl depunem la Ministerul Mediului și apoi să înceapă finanțarea. Eu v-am spus că vrem, că nu vrem, Ministerul ne va băga pe gât acest proiect pentru că este impus de Uniunea Europeană”, a precizat, ieri, președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.