Românii din raionul Soroca, sprijiniți de Consiliul Județean

0
402

Consiliul Județean Buzău este în continuare alături de frații români de peste Prut și continuă să se implice în acțiuni menite să îi ajute pe aceștia în dezvoltarea infrastructurii de sănătate, școlare sau culturale. Astfel, consilierii județeni au aprobat un proiect de hotărâre ce privește cofinanțarea cu 50.000 de euro de către deliberativul județean a unui proiect ce prevede reabilitarea Secției de Terapie a Spitalului Raional Soroca. Banii vor fi alocați autorităților din Raionul Soroca în tranșe corespunzătoare documentelor justificative prezentate la cursul euro-leu moldovenesc din data efectuării operațiunii financiare.

Tot joi, aleșii județeni au acordat o finanțare nerambursabilă de 1.200 de lei pentru editarea unui volum de poezii aparținând unei eleve a Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca. De asemenea, pe lângă publicarea primului volum de versuri intitulat „Perlele Sufletului”, eleva Ana-Maria Halupneac a primit și un premiu de 2.000 de lei, acțiunea de joi înscriindu-se în cadrul manifestărilor organizate de Consiliul Județean cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Prezentă la lucrările ședinței tânăra scriitoare a oferit aleșilor județeni cărți cu autograf dar și un mic moment artistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.