ponta-si-iohannis-mediafax-1
Aproape 400.000 de buzoieni sunt așteptați din nou la urne pe data de 16 noiembrie pentru a-și alege președintele pentru următorii cinci ani. De această dată, lupta se va da între candidatul Dreptei, Klaus Iohannis, și Victor Ponta.
Pentru reprezentanții celor două formațiuni politice urmează două săptămâni de muncă intensă și, cel mai probabil, în timpul rămas până la cel de-al doilea tur de scrutin, Buzăul va fi vizitat de ambii candidați. Dacă pentru Victor Ponta o eventuală vizită la Buzău ar fi total lipsită de emoții, având în vedere că la noi PSD a fost mereu pe val, Klaus Iohannis ar avea serios de lucru să mai strângă ceva simpatizanți. Faptul că Iohannis nu este foarte agreat de buzoieni a fost subliniat și de fostul premier Petre Roman, prezent la Buzău în campania pentru primul tur al prezidențialelor.

La Buzău, primul tur al alegerilor a fost cel mai liniștit din ultimii 25 de ani. Puține au fost reclamațiile înregistrate la BEJ iar cele depuse au fost timide și respinse în urma analizei. Surprinzător a fost și faptul că de această dată nu am mai auzit de turism și nici de pomeni electorale. Acesta ar fi putut fi și motivul care a stat la baza numărului mic de alegători din mediul rural, obișnuiți în trecut cu câte o găleată, o geacă sau o pătură, bunuri în lipsa cărora oamenii de la țară au preferat să nu se mai deplaseze în număr atât de mare la secțiile de votare.
Această „strategie” ar putea da ceva roade în turul al doilea când se așteaptă ca partidele să aloce mult mai multe resurse pentru a-și putea impune candidatul.
Astfel, adevărata „bătaie a peştelui” abia urmează și, timp de două săptămâni, se așteaptă o campanie electorală fierbinte iar în final, o confruntare care se va câştiga cu mari emoţii dar cu un spectacol pe măsură.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.