seismograf
S-a cutremurat, din nou,pământul. Un nou seism cu magnitudinea de4,7grade a zguduit, marți seară, Buzăul
Un nou cutremur de pământ s-a produs marți seara în zona Vrancea, la ora 22.33, Inițial cutremurul a fost anunțat ca având 4,9 grade însă ulterior, potrivit actualizărilor acestaar fiavut intensitatea de 4,7 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 136 de kilometri. Seismul vine lanici două săptămâni după cel mai mare cutremur resimțit în zonaVrancea în ultimii 4ani care a avut o intensitate de 5,5 grade pe scara Richter și care afost resimțit și peste granițelețării.
De altfel, mai multe cutremure având magnitudini de cel puţin 3 grade s-au produs în ultimele 10 zile în zona seismică Vrancea. Două cutremure având magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-au succedat sâmbătă, la 23.37, şi duminică la 00.23, în zona Vrancea, respectiv Vrancea – Buzău.
Un alt cutremur, de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs sâmbătă, la 11.58, în zona Vrancea. Pe 6 octombrie, aceeaşi zonă seismică a fost afectată de un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter, simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.
Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.