BelAmi
După aproape 20 de ani, fostul bar „BelAmi” situat pe bulevardul Nicolae Bălcescu va reveni la destinația inițială, de spațiu expozițional, din toamna acestui an. Consilierii județeni au decis darea în administrare a Centrului Județean de Cultură și Artă a respectivului imobil unde a funcționat timp de ani buni o unitate de alimentație publică.
Până la toamnă însă când va deveni funcțional, spațiul respectiv are nevoie de o serie de lucrări pentru că fostul chiriaș a închis zona prin care comunicau cele două spații de la parter și de la etaj.
Adrian PETRE
„Va fi nevoie de o serie de reparații pentru că spațiul acum nu mai comunică parterul cu etajul, în plus mai există câteva probleme și la acoperiș pentru că se infiltrează apa la fiecare ploaie”, a declarat directorul Centrului Județean de Cultură și Artă, Adrian Petre.
Din luna octombrie, când se estimează că se vor finaliza lucrările, toate expozițiile organizate de Centrul Județean de Cultură și Artă se vor muta în spațiul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, și mai mult, la etaj vor fi organizate permanent ateliere de artă populară.
„Jos va fi salon de expoziție unde în fiecare lună va fi un eveniment iar sus vor fi ateliere de artă populară, sculptură, țesături și altele. Practic, toate expozițiile care le făceam în holul Sălii Mari a Consiliului Județean se vor muta aici”, a declarat Adrian Petre, directorul CJCA Buzău.
Nu în ultimul rând în spațiile unde funcționează în prezent o firmă de telefonie și agenție teatrală se vot înființa un centru de informare culturală și un magazin de suveniruri unde se vor găsi obiecte specifice județului Buzău.
„O să mai facem un magazin de suveniruri și un fel de centru de informare a tuturor evenimentelor culturale din Buzău. Se vor afișa aici piese de teatru, filme, spectacole, expoziții, practic, toate evenimentele culturale ce se vor desfășura în județ ”, a punctat Adrian Petre, directorul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.