Elevii din mediile defavorizate, principalii beneficiari

Fundaţia Centrul Educaţia 2000+, organizaţie independentă de politici, consultanţă şi servicii educaţionale, anunţă selecţie de proiecte care vizează îmbunătăţirea parteneriatului şcoală-comunitate. Prezentul program de granturi se derulează în cadrul proiectului „Parteneriat pentru educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate!” şi este finanţat de Fundaţia Soros România, prin programul Fondul de Urgenţă.

Obiectivul general al programului de granturi este îmbunătăţirea accesului elevilor din mediile sociale defavorizate la un învăţământ de calitate prin implementarea de proiecte de scurtă durată la nivelul şcolilor unde aceştia îşi desfăşoară activitatea. Valoarea unui grant este de 15.000 lei (inclusiv TVA).

 

La programul de granturi din cadrul proiectului pot participa unităţile de toate nivelurile fie cu personalitate juridică, fie structuri şcolare care îşi desfăşoară activitatea în comunităţi defavorizate, în care există: o rată ridicată a şomajului, un număr important de copii din familii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, aparţin minorităţilor naţionale (rromi, unguri, germani, tătari, turci , ruşi, lipoveni, sârbi etc.), au cerinţe educaţionale speciale şi familiile sunt asistate social (venitul minim garantat).

 

În anul 2012, vor fi finanţate 100 proiecte. Ghidul Aplicantului este disponibil pe pagina web a Centrului Educaţia 2000+, www.cedu.ro, în Secţiunea Ştiri şi Comunicate. Termenul limită pentru încărcarea Formularului de Aplicaţie este 16 decembrie 20011, ora 17.00. Formularul de Aplicaţie va fi completat on-line accesând pagina http://www.cedu.ro/proiecte/ . Pentru detalii şi întrebări suplimentare, vă puteţi adresa, în perioada 28 noiembrie – 9 decembrie 2011, Centrului Educaţia 2000+, la adresa de e-mail proiecte@cedu.ro, persoană de contact Nicoleta Voicu, Manager Proiect. Echipa Centrului Educaţia 2000+ va răspunde numai în scris solicitărilor primite. În vederea completării Formularului de Aplicaţie, eventualii solicitanţi sunt rugaţi să consulte Ghidul Aplicantului, iar pentru a evita suprasolicitarea serverului www.cedu.ro, să încarce Formularul de Aplicaţie cu cel putin 3 zile înainte de termen.

>>> Ghidul Aplicantului.pdf
>>> Anexa 3_Model acord de parteneriat.doc
>>> Anexa 4_Model acord de co-finantare.doc
>>> Anexa 5_Model plan de actiune.doc
>>> Anexa 6_Model buget proiect.xls

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.