În a doua zi din „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru prevenirea victimizării minorilor. În mod deosebit, pentru a nu deveni victime ale hoţilor, şcolarii vor fi sfătuiţi să aibă grijă de bunurile de valoare pe care le au asupra lor, să nu intre în vorbă cu necunoscuţii şi să nu le dea acestora indicii cu privire la imobilul în care locuiesc sau situaţia financiară şi să nu primească necunoscuţi în casă, indiferent de calitatea pe care aceştia şi-o declină.
Recomandările adresate de poliţişti vor viza şi prevenirea implicării elevilor în altercaţii din care pot suferi vătămări corporale, un semnal de alarmă fiind tras şi în ceea ce priveşte importanţa şi obligativitatea respectării regulilor de circulaţie.
Elevii voluntari, cadrele didactice şi părinţii voluntari au fost cooptaţi, începând cu ora 10.00, la activităţi desfăşurate în „Galleria Mall” şi „Aurora Shopping Center”, unde au fost organizate standuri cu materiale preventive, poliţiştii fiind sprijiniţi de elevi în transmiterea recomandărilor antiinfracţionale.
Între orele 12.00 – 14.00, Centrul de Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău (Clubul Poliţiştilor) va fi gazda unei întâlniri între poliţiştii Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi reprezentanţii centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog cu elevi din clasele a X-a şi cadre didactice de la Grupul Şcolar Meserii şi Servicii Buzău, activitate în cadrul căreia elevii vor viziona filme cu tematică preventiv-educativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.