Teatrul „George Ciprian” Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, organizează în perioada – cea de-a VIII-a ediție a Festivalului SĂPTĂMÂNA TEATRULUI TÂNĂR. Evenimentul își propune să scoată în evidență noua generație de artiști, fie că vorbim de actori, regizori sau scenografi. Timp de 5 zile, buzoienii iubitori de teatru pot urmări la Teatrul „George Ciprian” de la ora 19.00 cele 5 spectacole puse în scenă în care vedeta este tânărul actor.

De asemenea, copii vor avea și ei parte de două piese de teatru dedicate celor mici care se vor juca sâmbătă și duminică, pe 2 și 3 octombrie de la ora 11.00 la Sala Mare a Consiliului Județean iar intrarea va fi GRATUITĂ în limita locurilor disponibile.

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă, cred că evenimentele culturale trebuie să se desfășoare în continuare, pentru că toți avem nevoie de așa ceva pentru a ne echilibra în plan psihic și a trece mai ușor peste problemele și temerile firești date de contextul actual. Acest festival este și o formă de rezistență prin cultură în fața pandemiei, pentru că trebuie să încercăm ca viața comunități să se desfășoare în continuare într-un ritm normal, bineînțeles, cu respectarea unor măsuri de precauție pentru a preveni răspândirea virusului” a declarat Petre Emanoil Neagu.

La rândul său, directorul festivalului, actorul și regizorul Vlad Trifaș a declarat: Teatrul are rolul său bine definit în societate și nu trebuie să înceteze să își exercite acest rol, indiferent de context. E drept că traversăm o perioadă dificilă, dar viața trebuie să meargă înainte, iar oamenii au nevoie acum mai mult decât oricând să meargă la un spectacol, cu toate restricțiile impuse. Vrem să la oferim această șansă, așa că îi așteptăm la teatru în perioada 29 septembrie – 3 octombrie să ne bucurăm împreună.”
Totul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare specific perioadei pe care o traversăm astfel că buzoienii nu trebuie să se teamă să vină în sala de teatru.

„La fiecare spectacol, spectatorii prezenți în sală vor purta mască de protecție, iar purtarea acesteia va fi obligatorie și cât timp se vor afla în interiorul teatrului. Vom avea instalate dozatoare cu dezinfectant, sala va fi dezinfectată după fiecare reprezentație, cu dispozitive cu raze ultraviolete, iar actorii care vor urca pe scenă vor fi testați în prealabil. Vom avea un grad de siguranță de 99,99%, dacă vreți, ca sa nu spun că totul va fi perfect din acest punct de vedere”, a spus directorul Teatrului „George Ciprian”, Gina Chivulescu.

Prețul biletelor este de 20  de lei pentru elevi și studenți, 50 lei pentru adulți și 35 lei pentru pensionari.

Programul Festivalului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.