Creștinii ortodocși îi sărbătoresc astăzi pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril.
Arhanghelii din calendarul bisericesc sunt conducătorii cetelor de îngeri, având aripi şi purtând săbii, ca simbol al biruinţei, şi sunt călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre Rai. Totodată, cei doi arhangheli sunt sărbătoriți, astăzi, și de jandarmii români cărora le sunt patroni spirituali.
Se spune că arhanghelul Gavril a fost trimis de Dumnezeu la Fecioara Maria să-i vestească taina cea mare a întrupării Domnului şi tot el a adus drepţilor Ioachim şi Ana vestea zămislirii Maicii Domnului.
In ceea ce-l privește pe Arhanghelul Mihail, acesta, se spune, că poartă cheile Raiului, este un vrednic luptător împotriva diavolului și veghează la căpătâiul celor bolnavi. Dacă acestora le este scris să moară, Arhanghelul Mihail stă la capul lor, în partea dreaptă. Se crede că în stânga stă diavolul, gata să înșface sufletul celui care trece în neființă, iar Arhanghelul Mihail are menirea de a-l salva pe muritor de la aceasta, retezandu-i Necuratului capul cu sabia.

Peste 1,3 milioane de români își sărbătoresc, astăzi, onomastica. Dintre aceștia majoritari sunt bărbați iar cele mai frecvente nume sunt Mihai, Gabriel, Mihail si Gavril. Tot astăzi iși sărbătoresc ziua numelui și femeile care poartă numele de Mihaela, Gabi sau Gabriela.
Observatorul buzoian urează tuturor sărbătoriților zilei un sincer și călduros „La mulți ani!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.