RODIS trece prin Berca, Beceni şi Rîmnicu Sărat

Şase unităţi de învăţământ sunt puse pe lista Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, pentru desfăşurarea temutelor inspecţii RODIS, pe semestrul I al anului şcolar în curs. Beceni, Berca şi Râmnicu Sărat sunt zonele pe care le vor frecventa inspectorii de specialitate din corpul condus de Florina Stoian.

 

Liceul din Beceni, Şcoala cu clasele I-VIII Dimiana din comuna Beceni, Grupul Şcolar Tehnic Berca, Grupul Şcolar Agricol Rîmnicu Sărat, Grupul Şcolar Economic Râmnicu Sărat şi Grupul Şcolar Industrial Rîmnicu Sărat sunt cele şase ţinte ale IŞJ. Inspecţiile durează, în medie, o lună, iar RODIS (Regulamentul de Organizare şi Desfăşurare al Inspecţiilor Şcolare) presupune „control şi îndrumare”, nicidecum „răzbunare, reglare de conturi şi teroare”, aşa cum nu de puţine ori se răsfrânge imaginea RODIS în mediul şcolar.

 

Întâmplător sau nu, pe lista celor şase unităţi ce urmează să fie „controlate şi îndrumate” se află şi Şcoala Generală din Dimiana, una dintre preferatele investiţiilor făcute de liberalul Dumitru Ene, pe vremea când mult prea suspendatul inspector şcolar general îşi executa mandatul de şef al IŞJ. Cum RODIS nu a mai trecut prin şcoala Dimiana de mai mult de trei ani, prezenţa IŞJ în unitate este, din start, perfect justificată.

 

S.D.

5 COMENTARII

  1. Ha ha ha conasule vezi ca vin pe la tine…hai ca e control, hai sa luam bilete! la noi e tot democratie cand vine seful stim cu doua zile inainte, seful de la munca si de la financiar. Mai dai …..

  2. Goidescu de la Berca este deja pe lista de zbor. RODIS – ul este doar cadrul oficial de facut pasi. Are si ghinion. BAC-ul !!!! Bun motiv. Papusile se pun si apoi se arunca. La fel si Goidestii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Berca e o şcoală rurală fără nici o perspectivă, la fel ca toate şcolile rurale conduse politic. Cu câţiva profesori meritoşi de acolo nu se duce vestea. Aşa zisa reformă n-are nici o sugestie pentru asemenea şcoli. Ele se diluaează cu timpul în praful submediocrităţii…Dacă îl schimbă sau nu pe Goidescu n-am idee, nu cred, în fine, cu asta ce-am făcut??

  4. Eu am !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Am.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.