O delegație a însoțitorilor persoanelor cu handicap a mers astăzi în fața consilierilor municipali pentru a-și cere, prin intermediul unei scrisori, drepturile salariale restante. Cele două însoțitoare ale persoanelor cu handicap au dat citire unei scrisori prin care au solicitat ca miniparlamentul local să adopte o hotărâre de urgență prin care să fie acoperite salariile asistenților personali și indemnizațiile persoanelor cu handicap, remunerații care nu au mai fost achitate începând din luna iunie.
”Vă rugăm respectuos să vă gândiți și să găsiți soluții rapide! Luni vom sesiza Curtea de Conturi, Guvernul și Administrația prezidențială. Situația se repetă și suntem considerați marionete, suntem plimbați de la Guvernul local condus de PSD la Guvernul PDL. Nu dorim să facem rău nimănui, dar așa cum ne obligați să trăim fără lumină, fără gaze, fără apă, câteva luni, așa vă vom răspunde în alegerile de anul viitor. Cum vă permiteți să aprobați împrumuturi ce vor fi plătite apoi din taxe și impozite de la noi, cetățenii, care achităm la timp taxele către Primăria Buzău” a spus Ștefania Simion, însoțitor persoană handicap. Deranjat de cuvintele adresate în fața consilierilor locali de însoțitorii persoanelor cu dizabilități, primarul Constantin Boșcodeală a avut o replică extrem de dură, recomandându-i protestatarei să renunțe la bijuterii măcar în momentul în care vine la Primărie să se plângă de bani.
”Este adevărat și de aceea v-am și scutit de plata acestor bani către bugetul local. Există o scutire de la plata taxelor și impozitelor pentru persoanele care au venituri sub venitul mediu. Iar eu vă spun că dacă vă plângeți că nu aveți bani de lumină ar fi bine să dați jos acele bijuterii de la mâini. Măcar când veniți la Primărie să vă plângeți de bani. Vă rog să mă credeți că vom face tot ceea ce este posibil și în acest an să vă luați banii”, a spus, revoltat, primarul Constantin Boșcodeală.
Ultimele salarii pe care le-au încasat însoțitorii persoanelor cu handicap au fost cele aferente lunii iunie când au încasat doar o parte din banii cuveniți. Deși autoritățile locale sperau la o rezolvare a situației, odată cu noua rectificare bugetară, banii nu au sosit. Situația a fost similară și în urmă cu un an când nu au existat bani pentru plata drepturilor salariale decât până la jumătatea anului. Anul trecut, persoanele cu handicap și însoțitorii acestora și-au primit restanțele salariale abia după rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii noiembrie.
Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/08/Cearta-CLM.mp3|titles=Cearta CLM]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.