Ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal convocată vineri de primarul Constantin Toma a fost una aprig disputată. Sămânța de scandal a constituit-o hotărârea care  urma să fie adoptată prin care  municipalitatea alocă suma de 80.000 de lei pentru sprijinirea manifestărilor legate de sărbătorirea Centenarului Armatei a 2-a, de altfel și singurul proiect aflat pe ordinea de zi.

Primul care a avut de obiectat a fost consilierul independent Constantin Ionescu care a spus că ar fi vrut să vadă o justificare mai clară a cheltuielilor pentru suma care urmează a fi adoptată.

După Constantin Ionescu a venit rândul consilierului liberal Ion Barbu să comenteze situația. Barbu a făcut apel la memorie și a spus că în toate ședințele de consiliu de la preluarea mandatului de consilier s-a spus că Primăria nu are bani și că ar putea fi chiar în pericol de a putea funcționa.

„Încă de la început am aflat în ședințele de consiliu că Primăria are o situație financiară grea, că nu sunt bani de norme de hrană, de salarii, de investiții, că nu sunt bani pentru sport dar iată că găsim să dăm aproape un miliard de lei vechi pentru promovarea însemnelor armatei. Nu zic că e un lucru rău dar în situația în care ne aflăm nu știu dacă e tocmai potrivit și astfel noi consilierii liberali o să ne abținem”, a spus consilierul liberal Ion Barbu.

În replică la cele spuse de Barbu, consilierul PSD Constantin Florescu a explicat că suma cu care Primăria propune să sprijine activitățile prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la înființarea Armatei a 2-a este una nesemnificativă și că oricum banii erau alocați în buget pentru alte acțiuni culturale și nu este vorba de angajarea unei noi cheltuieli.

La rândul său, consilierul PSRO, Silviu Roșioru a spus că suma este una foarte mare și a spus că Primăria ar trebui să sponsorizeze acțiunea cu doar 10.000 de lei.

„Aud la domnul Florescu că nu este o sumă mare. Poate pentru dumnealui nu o fi mare dar pentru marea majoritate a buzoienilor este. Cred că dacă Primăria sponsoriza evenimentul cu 10.000 ar fi fost o sumă rezonabilă”, a spus Roșioru.

Iritat de reacțiile consilierilor Primarul Constantin Toma, prezent la ședința Consiliului Local Municipal a explicat că banii erau alocați fundației Alexandru Marghiloman pentru acțiuni culturale și că a promovat proiectul de hotărâre pentru alocarea celor 80.000 de lei considerând că Centenarul Armatei a 2-a este cel mai mare eveniment cultural al anului și că Primăria Buzău trebuie să fie alături de cea mai mare armată a României.

Mai mult, Toma le-a propus aleșilor municipali ca pentru degrevarea bugetului Primăriei să împartă suma de 80.000 de lei la cei 23 de aleși municipali și la primar și fiecare să aducă de acasă suma care îi revine pentru sprijinirea manifestărilor prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la înființarea Armatei a 2-a, propunere care i-a lăsat practic fără cuvinte pe consilierii municipali.

„Este un gest simbolic pentru acest eveniment extraordinar 100 de ani de la înființarea Armatei a 2-a. Acești bani se consumau pentru acțiuni culturale și am considerat că această acțiune este de impact major pentru Buzău unde timp de două zile vom avea cea mai mare defilare din istoria Buzăului, o mulțime de evenimente, peste 1600 de invitați, toată mass-media națională și trebuie să facem și o imagine bună pentru acest oraș. Am rămas surprins neplăcut că liberalii, PMP si PSRO s-au abținut la vot. În mod normal CLM trebuia să susțină întreaga sumă dar nu avem decât 80.000 de lei și trebuie să îi alocăm pentru că, probabil 40% din populația municipiului sunt militari, familii și urmași de militari care contribuie la bugetul local. În plus și ei și armata și fac o imagine foarte bună Buzăului la nivel național”, a declarat la finalul ședinței primarul Constantin Toma.

Proiectul propus de primar a fost adoptat cu votul majorității consilierilor municipali PSD+ALDE plus votul consilierului PMP, Ion Marin. Ceilalți consilieri liberali, PSRO, PMP și independentul Constantin Ionescu s-au abținut.

3 COMENTARII

  1. Armata sta cu mana intinsa precum biserica , au fonduri alocate pentru eveniment de la MINISTER , ” PUDRA ” primarului toma este tipic psd-ista , sunt probleme grave cu care se confrunta buzoienii si comunistilor le arde de petrecere ( Oare primarul psd-ist nu stie ca in Parcul Marghiloman nu mai functioneaza nicio pompa cu apa de baut , au inceput niste reparatii cu vreo 2 luni in urma si nu le-au finalizat nici acum , s-au uscat florile si trandafirii , iarba parca este arsa si nu aloca bani pentru intretinerea parcului , in schimb se da mare cu ARMATA , este un ” kakat ” de comunist care se da tare mirositor !

  2. Incredibil. Nu este adevărat! Armata nu e subordonată Primăriei, pentru centenarul ei ministerul are prevederi corespunzătoare. Buzăul n-are nevoie să „facă o impresie bună”! Să vadă totă țara ce rahat de oraș avem, poate vin și din Brașov musafiri, din Alba Iulia sau Oradea , ca să nu vorbesc de Cluj, Iași, Suceava… după 27 de ani de guvernare pesedistă. Curtea de conturi va imputa acești bani primarului și consilierilor conform legii deoarece se face deturnare de fonduri în paguba culturii pe care toți o tratează cu indiferență pentru că nu știu ce-i aia!!!Vom vedea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.