Sedinta de COnsiliu
Consilierii județeni s-au întrunit marți în ședință extraordinară având pe ordinea de zi un singur punct care trebuia adoptat însă cu două treimi din numărul total al aleșilor județeni. Hotărârea ce prevedea dezmembrarea lotului de teren aferent Spitalului Județean Buzău nu a putut fi adoptată în ședință pentru că la vot au participat doar 19 consilieri în timp ce aleșii de la PDL, câte doi aleși ai PP-DD și PNL și un social-democrat fiind absenți. Cum hotărârea de consiliu are un caracter urgent, președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a convocat o nouă ședință extraordinară joi dimineață.
„Nu era vorba de nici un proiect ce ținea de vreo hotărâre politică ci era vorba despre o investiție în Spitalul Județean de 2 milioane de euro printr-un proiect european și din această cauză trebuia adoptat un proiect prin care se dezmembra un lot de teren aferent spitalului pentru ca unitatea medicală să fie degrevată de sarcini. Consilierii PDL nu au venit nici unul dar absenți au fost și de la PP-DD, PSD si PNL. Să nu vrei să te prezinți la o ședință în care se votează un proiect pentru comunitate cred că înseamnă că cei în caăză uită de ce au fost trimiși în Consiliul Județean. Sper ca joi să își aducă aminte de ce au fost trimiși în consiliu și să vină la ședință”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.

Președintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu, a adăugat că cei care au fost trimiși în miniparlamentul județean prin votul oamenilor trebuie să-și facă treaba pentru care au fost aleși, să reprezinte interesele buzoienilor și să voteze pentru binele județului, nu să-și urmărească doar propriile interese.

”Consilierii județeni au fost votați de buzoieni pentru a-și face datoria, pentru a se prezenta la ședinte și pentru a vota, așa cum consideră, proiectele supuse aprobării. Cetățenii nu i-au votat pentru a trage chiulul, iar cea mai gravă situație este cea a grupului PDL, care a absentat în întregime. PDL a ales, din nou, să stea deoparte atunci când vine vorba despre proiecte. Fostul președinte al PDL Buzău, Raul Florescu, are o ambiție personală, aceea de a deveni vicepreședinte al Consiliului Județean și, din această cauză, confundă lucrurile”, a spus Bîgiu.

Proiectul de hotărâre aflat pe masa aleșilor județeni trebuie adoptat pentru degrevarea de sarcini a terenului aferent Spitalului Județean Buzău care beneficiază de o finanțare de peste 2 milioane de euro din bani europeni pentru reabilitarea termică. Terenul de aproximativ 100 de metri pătrați este închiriat unei societăți comerciale ce comercializează dispozitive ortopedice medicale.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.