Profesorii de limba engleză sunt invitați la finele lunii martie la un seminar gratuit unde pot afla care sunt cele mai noi metode de predare în limba engleză de la experţii National Geographic Learning.
Seminarul va fi susţinut de Anna Hasper, profesor de limba engleză, formator şi consultant internaţional pentru predarea limbii engleze în cadrul National Geographic Learning. Anna Hasper este membru IATEFL (International Association of Teachers of English as a Foreign Language) & YLT Sig (Young Learners & Teenagers Special Interest Group) şi publică în jurnalele de specialitate ELT: ETP, C&TS Digital, precum şi într-o publicaţie locala kenyana (Bingo). Anna realizează cursuri de pregatire profesională pentru profesori cu accent pe modalitaţi de implicare a elevilor, iar preocupările ei de căpătâi sunt psihologia educaţiei, predarea la categoriile de elevi cu nevoi speciale, dezvoltarea învăţării autonome şi a gândirii critice.
Temele abordate în cadrul acestui seminar sunt:

Examenele sub lupă

În cadrul acestui atelier, participanţii vor avea ocazia să analizeze principiile care stau la baza pregătirii eficiente a elevilor pentru examenele lingvistice, precum şi modalităţile de punere în practică a acestor principii la clasă. Formarea deprinderilor de abordare a examenelor şi dezvoltarea învaţării autonome sunt printre factorii care contribuie la o buna prestaţie a elevilor la examene. Vom vedea cum îi putem învăţa pe elevi să înveţe singuri, să îi determinam să se implice astfel încât prin automotivare să îşi crească stima de sine şi să îşi îmbunătăţească performanţele şcolare, transformând învăţarea într-o experienţă dorită şi eficientă. Pentru demonstraţii vor fi folosite materiale ale editurii National Geographic Learning, care excelează la capitolul implicare şi motivare a elevilor de vârstă adolescentă.

Implicarea elevilor prin predarea participativă

Acest atelier vizează modalitaţi de angajare a elevilor în procesul de învăţare prin implicarea lor activă, prin intermediul jocurilor şi a altor activităţi participative. Vor fi elaborate metodele pe care deja le cunoaştem bine şi care rămân în continuare eficiente în ciuda clasicizarii lor, vor fi exploatate mijloacele vizuale şi metoda răspunsului prin reacţie fizică, dar vor fi avute în vedere şi studii mai recente cum ar fi teoria inteligenţelor multiple. Prin folosirea unei varietăţi de metode activ-participative, lecţiile vor deveni nu numai atractive, dar şi eficiente. Vom folosi în demonstraţiile noastre exemple extrase din publicaţiile editurii National Geographic Learning, care sunt structurate în jurul acestor metode, cu precădere din seria Hopscotch pentru primar şi gimnaziu.

Seminarul va avealoc la Buzău, în data de 31 martie la Hotel Pietroasa între prele 13.00 – 15.30. Doritorii s epot înmscrie accesând link-ul:  https://goo.gl/hvGPWU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.