Ședință cu scandal a Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă

1
647

Scandal în toată regula în ședința reconvocată a Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă Buzău. Primarul Constantin Toma a venit personal șă o susțină pe reprezentanta municipiului Buzău, Georgeta Cristea si odată ajuns în același loc cu directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru, acuzele și vorbele grele pe are și le-au aruncat unul altuia și-au făcut loc pe ordinea de zi  care cu greu a putut intra în dezbatere.

Adunarea Generală a Acționarilor a debutat cu un scandal legat de accesul  reprezentanților presei la lucrări. Reprezentantul municipiului Buzău, Georgeta Cristea, și primarul Constantin Toma ca și reprezentantul Consiliului Județean, Mirela Oprea, pledând pentru accesul mass-mediei pe perioada lucrărilor în timp ce reprezentanții Companiei de Apă și cei ai acționarilor minoritari  ar fi vrut ca ședința să se desfășoare cu ușile închise. Primele 45 de minute ale ședinței au fost marcate de discuții pe un ton ridicat între reprezentanții Companiei de Apă și primarul, respectiv reprezentantul municipiului Buzău în AGA, legate de procedura și documentele cerute de lege pentru reprezentantul desemnat de municipiul Buzău în Adunarea Generală a Acționarilor. Cum acuzațiile au curs de o parte și de alta, reprezentantul județului, Mirela Oprea, singura care a încercat să calmeze spiritele a propus reluarea ședinței  la o dată ulterioară atunci când toți reprezentanții acționarilor să  poată prezenta toate documentele cerute de lege pentru a putea vota ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor.

După îndelungi discuții propunerea Mirelei Oprea a fost supusă la vot, pentru o ședința ulterioară fiind de acord reprezentantul Municipiului Buzău, al Primăriei Pogoanele și al județului Buzău iar împotrivă au votat Râmnicu Sărat, Pătârlagele si Nehoiu.

După votarea propunerii făcute de reprezentantul județului Buzău și o primă pauză,  președintele Consiliului de Administrație, inginerul Dumitru Cristea, a propus discutarea ordinii de zi a ședinței stabilită de Consiliul de Administrație moment în care reprezentantul județului, Mirela Oprea s-a retras din ședință, rămânând să voteze punctele propuse pe ordinea de zi doar reprezentanții municipiului Buzău și ai orașelor Pogoanele, Pătârlagele, Nehoiu și Râmnicu Sărat.

Reprezentantul municipiului Buzău, chiar dacă votase pentru reluarea ședinței AGA la o data ulterioară, a rămas în sală și a votat împotriva proiectelor propuse de consiliul de administrație menționând de fiecare dată în procesul verbal ilegalitatea continuării ședinței și depășirea atribuțiilor președintelui Consiliului de Administrație, inginerul Dumitru Cristea.

„Ați asistat pe viu la ceea ce înseamnă o Adunare Generală a Acționarilor la Compania de Apă Buzău în care acționarii nu au nici un drept și nu pot reprezenta interesele buzoienilor care ne-au mandatat aici. Este un lucru foarte grav, voi apăra în continuare buzoienii de cel mai mare preț la apă, de cel mai mare preț la apă meteorică și de cea mai murdară apă. Voi face din nou o plângere penală deoarece ați asistat la un abuz incredibil din partea președintelui CA care este butonat de domnul Tescaru plătind sume amețitoare unor avocați. Mulțumesc doamnei Mirela Oprea care, în ciuda presiunilor, a înțeles să fie un profesionist, o adevărată doamnă și a spus să fie o altă adunare generală la această companiei. Rog mai departe organele statului să își facă datoria. Mai mult nu pot face ca primar.  S-a votat ca ședința de astăzi să nu se țină. Am ales să rămânem ca să fiți în sală să vedeți cum se face o ilegalitate. E un succes imens ca ați reușit să rămâneți în sală. Doamna Oprea, singura din această sală care știa legea și interpretarea ei nu a putu să își calce pe profesie pentru niște teme date și a părăsit sala”, a declarat primarul Constantin Toma.

La rândul său directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru, spune că cel mai probabil va urma o contestare în instanță a hotărârilor adoptate astăzi în AGA și că primarul Constantin Toma dorește probabil intrarea în incapacitate de plată a Companiei de Apă Buzău.

„Probabil că va urma o contestare în instanță. Văzând că se continuă cu niște neadevăruri o să pun pe site-ul companiei răspunsurile de la toate adresele de la instituțiile responsabile cu care am semnat acordurile de finanțare care spun că hotărârile CLM sunt ilegale. Nu am vrut să pun într-o situație delicată o primărie sau un primar. Și la dl președinte al ADI se regăsesc aceste documente de la  Ministerul Dezvoltării, Ministerul Fondurilor etc. De asemenea există o hotărâre de Consiliu Local în care municipiul Buzău se obligă să respecte angajamentele asumate. Cred că se vrea o împingere a Companiei de Apă către incapacitate de plată. Eu doar conduc Compania de Apă dar am în spate o întreagă echipă. Este printre cele mai bune și financiar și tehnic iar la absorbția de fonduri europene este cea mai bună din țară. Eu azi nu am fost împotriva dumneavoastră dar știam că vor fi discuții care nu vor fi pe lege. Suntem la limită cu ceea ce înseamnă funcționarea companiei. Numai substanțele cu care trebuie să tratez apa. Suntem societate comercială plesnește o țeavă o canalizare. Trebuie să fac plăti firmelor străine. Trebuie să plătesc aceste firme. Dumnealui împinge cu rea credință, probabil vrea să ne ducă în faliment. La asta se pricepe”, a declarat directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.