Ședința Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă programată marți după amiază a fost oprită din lipsă de cvorum după ce la o verificare a documentelor s-a constatat că procura pe care a prezentat-o reprezentantul municipiului Buzău, acționarul majoritar al Companiei  de Apă Buzău nu este bună.  Conform uzanțelor ședința a fost reconvocată pentru miercuri dimineață însă este greu de crezut că până miercuri se vor mai putea aduce alte schimbări în documentele care trebuie prezentate în cadrul Adunării Generale a Acționarilor

„Președintele consiliului de administrație, conform actului constitutiv are rolul de organizare, verificare a procurilor, a cvorumului etc. Acționarii au totală libertate de a lua orice decizie doresc. Nu m-am implicat în decizii doar am verificat procurile, prezența, cvorumul. Din verificările procurilor s-a constatat că nu exista cvorum. Pentru suplimentarea ordinii de zi trebuie să fie de acord toți acționarii. Consiliul Local Municipal Buzău nu a avut documentele necesare pentru a intra pe ordinea de zi. S-a constatat că nu există cvorum, reprezentantul municipiului Buzău și-a spus punctul de vedere, acesta a fost consemnat și fiecare a primit un proces verbal”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Buzău, Dumitru Cristea.

De cealaltă parte, reprezentantul desemnat de municipiul Buzău în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă Buzău, Georgeta Cristea, a declarat că municipiul are un cu totul alt punct de vedere față de cele prezentate de președintele consiliului de administrație.

„S-a închis ședința cum știți, s-a considerat că procura municipiului Buzău nu este legală. Noi avem alt punct de vedere pe care probabil că îl veți afla de la domnul primar. Este ședința următoare mâine dimineață. Nu s-a aprobat suplimentarea ordinii de zi pe motiv că nu a fost aprobată în ADI”, a spus reprezentantul municipiului Buzău în AGA a Companiei de Apă, Georgeta Cristea.

De cealaltă parte, reprezentantul Consiliului Județean în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă, Mirela Oprea a declarat că nimeni în afară de Consiliul Județean nu a prezentat un mandat special cu privire la materialele propuse de Consiliul Local Municipal pentru a intra pe ordinea de zi.

„Completarea ordinii de zi ar fi trebuit făcută cu aco0rdul tuturor reprezentanților acționarilor. Din păcate doar județul a luat act de completarea solicitată de acționarul majoritar și  reprezentanții celorlalte UAT nu au avut un mandat special față de punctele propuse de municipiul Buzău pe ordinea de zi. Mă îndoiesc acum că la noapte consiliile locale se vor putea întruni pentru a vota aceste împuterniciri speciale. S-a considerat că în procura acționarului majoritar nu era și un mandat cu privire la materialele înscrise pe ordinea de zi a materialelor propusă de Consiliul de Administrație al Companiei de Apă. În hotărârea CLM se vorbește doar despre propunerile pe care consiliul municipal le face pentru ordinea de zi cu mandatul în consecință. Din acest punct de vedere s-a luat decizia de a se reprograma pentru mâine și să se analizeze cu privire la mandatul fiecărei unități administrativ teritoriale. Noi Consiliul Județean am luat act de solicitarea acționarului majoritar prin hotărâre de consiliu. Noi am luat act dar celelalte UAT-uri nu au avut un astfel de mandat”, a declarat Mirela Oprea reprezentantul Consiliului Județean în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă.

La rândul său primarul Constantin Toma spune că procura prezentată de municipiul Buzău era perfect legală și că ceea ce s-a întâmplat în ședița Adunării Generale a Acționarilor este un abuz. Mai mult Toma a declarat că va face o nouă plângere penală pentru că reprezentantul municipiului Buzău a fost împiedicat să voteze conform mandatului acordat de Consiliul Local Municipal.

„ Se va repeta adunarea mâine și vor încerca să își treacă ce vor ei doar cu ajutorul Consiliului Județean fără a ține seama de doleanțele noastre, ale municipiului. Ei au aranjat cu Consiliul Județean și mâine vor vota doar cu procurile bune, ori numai CJ are procura bună. Le voi face plângeri penale. Noi nu mai avem când să dăm altă procură. Data trecută au zis că Lucian Sălcuțan nu e funcționar public, acum că nu e procura bună, data viitoare vor inventa altceva. Municipalitatea va face plângere penală pentru că nu am fost lăsați să votăm conform mandatului pe care l-am avut din partea Consiliului Local Municipal”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.