Corul Seminarului Teologic

Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Chesarie Episcopul” a fost selecţionat să participe pentru a doua oară, astăzi, în Concursul European de traduceri “Juvenes Translatores”, cele mai titrat concurs  al Comisiei Europene pentru elevi.

 

Seminarul din Buzău organizează pe plan local acest eveniment, fiind singurul liceu selecţionat din judeţul, într-un total de 33 de instituţii de învăţământ româneşti, număr egal cu cel al locurilor deţinute de România în Parlamentul European, conform Tratatului de la Lisabona.

 

Conform Regulamentului concursului, fiecare liceu participant poate înscrie în concurs maxim 5 elevi cu vârsta de 17 ani împliniţi în anul concursului, care să traducă un text dat de Direcţia Generală de Traduceri a Comisiei Europene, cu tematică comunitară actuală, dintr-o limbă europeană în alta, la alegere. În urma preselecţiei de după momentul confirmării prezenţei şcolii buzoiene în competiţie, vor participa elevii: Ciobotaru Marian, Manole Emanoil Robert şi Oancea Adrian Teodor, de la clasa a XI-a A, şi Andronache Valentin şi Grigore Constantin, de la clasa a XI-a B, care se vor strădui să redea mesajul limbii sursă în limba ţintă, conform combinaţiei de limbi alese.

Organizatorul,  preot Cristian Dima, profesor de Limbi moderne în Seminarul Teologic Liceal, consideră că, pentru comunitatea şcolară a seminarului buzoian, acest eveniment vine să dezvolte dimensiunea europeană a învăţământului teologic buzoian, marcată de numeroase activităţi şi proiecte cu reverberaţii europene şi ca o nouă provocare la câştigarea laurilor după ce, în anul 2009, elevul seminarist Teodor Baciu a fost desemnat câştigătorul pentru România al acestei prestigioase competiţii. El a fost invitat la Bruxelles, alături de profesorul coordonator, la ceremonia de premiere prezidată de comisarul european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, Androulla Vasiliou, petrecând un sejur printre eurocraţi si elitele liceelor laureate.

 

S.D.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.