Deși Primăria Buzău a introdus încă de la începutul anului un sistem de plată on-line a taxelor și impozitelor, contribuabilii nu se înghesuie să îl folosească. Acest lucru se întâmplă probabil din cauza lipsei informării asupra existenței unei astfel de facilități sau din teama că oamenii ar putea rămâne fără bani achitându-și dările pe internet.
În plus, nici exemplul personal al șefilor municipiului nu vine să schimbe percepția contribuabililor care sunt destul de sceptici atunci când vine vorba de taxe și impozite plătite on-line. De pildă, primarul Constantin Boșcodeală recunoaște că nici măcar el nu a încercat sistemul și a preferat să mergă la ghișeu pentru a-și achita dările către stat.
Doar 1200 de lei s-au strâns la bugetul Primăriei Buzău pe această cale chiar dacă pentru cetățeanul de rând ar fi mult mai comod să stea în fotoliu acasă si astfel să își achite obligațiile către bugetul local cu ajutorul unui click de mouse.
Nici măcar buzoienii stabiliți în afara țării nu s-au înghesuit să utilizeze sistemul care a fost pus la punct  în special pentru ca cei aflați departe de casă  să își poată plăti dările la timp, fără a fi nevoie să facă deplasarea la Buzău. Ba, chiar la venirea în concedii, stranierii au luat cu asalt ghișeele Direcției Economice a Primăriei, pentru a scăpa de datoriile acumulate la bugetul local.

Ghişeul electronic al Primăriei Buzău a fost inaugurat în luna martie a acestui an cu  o investiție de peste 3,5 milioane de lei.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.