Serviciul de Permise și Înmatriculări din cadrul Instituției Prefectului județului Buzău funcționează de luni într-o casă nouă. Acesta a fost mutat în spațiul din strada Simila unde reprezentanții MAI au aranjat  o clădire preluată de la Consiliul Județean Buzău iar luni au trecut pragul serviciului primii buzoieni programați pentru susținerea examenelor pentru obținerea permisului de conducere sau cei care aveau nevoie de înscrierea în circulație a unei mașini.

„Începând de astăzi, Serviciul Public Comunitar de Permise și Înmatriculare a Vehiculelor s-a mutat în casă nouă, în urma unei investiții de 100.000 de euro, bani atrași de la Ministerul Afacerilor Interne.

Serviciul va funcționa, din acest moment, într-un spațiu care se întinde pe o suprafață de circa 750 mp. Practic, este vorba despre o suprafață de 5 ori mai mare decât cea în care acest serviciu și-a desfășurat activitatea în ultimii 30 de ani.

Dacă în tot acest timp, buzoienii care veneau la Permise și Înmatriculări au fost nevoiți să aștepte afară, indiferent de vreme, în frig, viscol, în ploaie sau pe caniculă, de acum încolo cetățenii vor beneficia de condiții decente, de condiții normale” au transmis reprezentanții Prefecturii pe pagina de Facebook.

”In primul rând, am dispus ca din acest spațiu, mare parte să fie destinat sălilor de așteptare. Asta înseamnă responsabilitate față de oameni și respect. În al doilea rând, odată cu mutarea Serviciului de Permise si Înmatriculări, aici pe strada Simila, buzoienii nu vor mai avea grija locului de parcare. Își vor putea lăsa autoturismele în curtea interioară de care dispune noua locație. De asemenea, un mare câștig, în noua locație, este sala de testare teoretică. În vechea locație, testarea se susținea într-o cameră de 8 mp, total improprie susținerii unui examen. Acum, buzoienii care vor veni să susțină proba teoretică pentru obținerea permisului vor avea la dispozitie o sală corespunzătoare. In plus, cu ajutorul DRPCIV a fost mărit numărul posturilor de la 8 la 14, toate echipamentele fiind nou-nouțe, de ultimă generație. Venim și în sprijinul candidaților la proba practică. În timp, ne gândim ca plecarea pe traseu să fie mutată din parcarea mall-ului, spre această zonă mai liberă”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.

Prin mutarea în spațiul de pe strada Simila se mai rezolvă două aspecte extrem de importante: se descongestionează traficul din zona Chiristigii-Școala 11 și se eliberează spații la dispoziția IPJ Buzău, acolo unde a funcționat acest serviciu în ultimii 30 de ani.

”Această mutare s-a făcut sub presiunea continuității asigurării serviciilor către oameni. A fost extrem de important să ne sincronizăm și mulțumesc tuturor structurilor M.A.I. implicate și tuturor celor care ne-au ajutat ca astăzi acest serviciu să fie funcțional, la nivelul la care ar trebui să funcționeze, de fapt, orice serviciu public. Pentru viitor sper să găsim soluții să reducem termenele, dar acest aspect nu depinde doar de noi, pentru că partea operațională este coordonată centralizat de către D.R.P.C.I.V.. Dacă vom reuși sa ocupăm cât mai rapid cele 6 posturi vacante, vom putea elimina și această problemă. În fapt, tot ce am făcut aici, pe str.Simila, este pentru oameni, care trebuie tratați cu respect, trebuie să aibă parte de condiții decente si servicii prompte atunci când se adresează unui serviciu public”, a mai transmis luni prefectul județului Buzău.

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.