Constantin Boscodeala birou
Situația președintelui PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, este incertă după adoptarea noilor rezoluții la statutul PSD. Edilul buzoian nu știe deocamdată ce se va întâmpla cu funcțiile sale politice și așteaptă precizări de la Centru.

„Sincer nici eu nu știu care va fi situația mea. Așteptăm și noi să vedem termenul de adoptare a rezoluțiilor, comunicarea lor în teritoriu și abia după aceea o să vă pot spune ce și cum se va întâmpla”,  a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.

Consiliul Naţional al PSD a aprobat, vineri, rezoluţia prin care interzice ocuparea funcţiilor politice sau demnităţilor publice numite de către membrii de partid aflaţi în diferite stadii de cercetare penală sau care sunt condamnaţi pentru cazuri de corupţie. Astfel, membrii de partid inculpaţi în dosare de corupţie, la punerea în mişcare a acţiunii penale, îşi pierd, după caz, funcţia de membru al Guvernului sau de conducere din Parlament.

Membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupţie îşi pierd automat funcţia politică în cadrul PSD.

Membrii de partid trimişi în judecată în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia în care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi.

Membrii de partid condamnaţi în primă instanţă pentru fapte de corupţie îşi pierd automat funcţia din partid şi sunt suspendaţi din calitatea de membru de partid.

Membrii de partid condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie îşi pierd definitiv calitatea de membru al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.