Consiliul Judetean

Surpriză, luni, în ședința ordinară a Consiliului Județean Buzău. Cel mai așteptat proiect de pe ordinea de zi, cel referitor la alegerea unui nou vicepreședinte al Consiliului Județean în locul demisionarului Cristinel Romanescu, a fost retras de pe ordinea de zi. Cu alte cuvinte, alegerea celui care va întregi echipa de conducere de la vârful CJ Buzău a fost amânată, până cel mai probabil sfârșitul lunii viitoare.
Motivul retargerii proiectului ar fi de fapt alegerile interne din PSD care sunt programate pentru data de 19 septembrie iar decizia președintelui CJ Cristi Bîgiu a fost ca viitorul vicepreședinte al Consiliului Județean să fie ales după alegerile interne din partid pentru a nu creea si mai multe tensiuni înainte de alegerea noului președinte al PSD.
„Proiectul a fost retras de domnul preşedinte. Având în vedere că în Partidul Social Democrat urmează să aibă loc alegeri în curând, a considerat oportun să amâne proiectul pînă la şedinţa următoare. Nu s-a vorbit nimic de persoane dar dacă e să mă intrebați pe mine cred că opțiunea președintelui Bîgiu va fi aceiași și luna viitoare așa cum ar fi fost și la ședința de astăzi”, a declarat vicepreședintele CJ Petre Emanoil Neagu.
De altfel, tensiuni iscate pe marginea acestui subiect au putut fi sesizate încă de săptămâna trecută când deputatul Adrian Mocanu a transmis un comunicat în care își atribuia puterea de a spune cine este potrivit pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean. Ulterior, Mocanu a fost urecheat public de președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, care a transmis clar social democraților că președintele Consiliului Cristi Bîgiu va fi cel care va desemna omul potrivit pentru funcția rămasă vacantă iar cine nu va vota așa cum decide partidul va suporta consecințele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.