lungu
Soarta politică a primarului din Nehoiu, Florentin Lungu, arestat preventiv pentru 90 de zile, în spinarea căruia procurorii pun 9 acuzații, va fi decisă, cel mai probabil, săptămâna viitoare.
Așa a declarat președintele PSDD Buzău, Constantin Boșcodeală, precizând că e prematur să spună în acest moment dacă Lungu va fi sau nu dat afară din partid, așa cum a fost exclus Cristi Bîgiu, după arestarea preventivă de săptămâna trecută, pentru luare de mită.
”Sincer nu ne-am pus problema, de abia am luat la cunoștință, probabil vom discuta săptămâna viitoare”, a declarat liderul PSD Buzău.
Pe de altă parte, primarul Boșcodeală a explicat că o dată cu suspendarea primarului Lungu și trimiterea înștiințării în teritoriu de către instanță, frâiele Primăriei orașului Nehoiu vor ajunge în mâinile viceprimarului. La Nehoiu, viceprimar al orașului este Ionuț Milea.

Primarul din Nehoiu, Florentin Lungu, arestat preventiv, marţi, este acuzat că i-a instigat pe unii angajaţi ai Primăriei şi ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă şi ulterior să rescrie registre de evidenţă a proceselor-verbale de punere în posesie.
Primarul oraşului Nehoiu din judeţul Buzău, arestat preventiv marţi după-amiază de Judecătoria Ploieşti, este pus sub urmărire penală pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, între care unele legate de fondul forestier şi care ar fi fost săvârşite în calitatea sa de preşedinte al Comisiei de fond funciar.

Astfel, procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care instrumentează dosarul primarului din Nehoiu, au început urmărirea penală în cazul acestuia pentru conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, reducerea suprafeţei fondului forestier fără drept, instigare la infracţiunile de fals intelectual, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, tăiere şi sustragere ilegală de arbori.

Într-un comunicat transmis miercuri, procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti spun că primarul că Florentin Lungu a făcut demersuri pentru a obţine un teren cu o suprafaţă de trei hectare şi a întocmit ”în mod defectuos” documente în acest sens. Astfel, în calitate de preşedinte al Comisiei de fond funciar, primarul a semnat două procese-verbale de punere în posesie a unei persoane cu o suprafaţă de teren, deşi ştia că acestea conţineau date nereale.
Anchetatorii susţin, totodată, că primarul Florentin Lungu i-a instigat pe unii angajaţi ai Primăriei Nehoiu şi ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă şi ulterior să rescrie registre de evidenţă a proceselor-verbale de punere în posesie, să întocmească în mod defectuos un plan parcelar, să taie fără drept şi să sustragă material lemnos aflat pe terenul de trei hectare, tăiere care a fost fectuată pentru crearea unui drum de acces către mai multe construcţii care îi aparţineau edilului.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis, marţi după-amiază, propunerea procurorilor şi au emis mandat de arestare pe numele primarului Florentin Lungu, însă decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Florentin Lungu, primar PSD aflat la primul mandat, mai are un dosar penal în care este acuzat de comiterea a două infracţiuni de conflict de interese, dosar în care a fost trimis în judecată în stare de libertate în luna februarie acestui an. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Părâtlagele, iar după opt termene de judecată instanţa nu s-a pronunţat în acest caz.

Noul dosar penal al primarului din Nehoiu nu este primul instrumentat de PCA Ploieşti în care procurorii acuză nereguli privind fondul forestier din zona Gura Teghii, judeţul Buzău. Dosarul de corupţie în care este arestat preventiv fostul prefect al judeţului, Paul Beganu, vizează, de asemenea, retrocedări de pădure ilegale la Gura Teghii, fiind vorba despre o suprafaţă de peste 5.000 de hectare de pădure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.