Spectacol folcloric de excepție susținut, aseară, în fața invitaților belgieni de ansamblul Plaiurile Mioriței, al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.
După o zi în care reprezentanții Wallonie – Bruxelles au fost plimbați de oficialitățile buzoiene pe la obiectivele turistice din Buzău , la încheierea zilei au avut parte de o seară tradițională romnească. Oaspeții belgieni, sosiți pentru a lua parte la cea de-a patra ediție a Festivalului Național de Muzică Francofonă FRANCOCHANSON, au avut ocazia să vadă pe Scena Sălii Mari a Consiliului Județean o demonstrație de virtuozitate a instrumentiștilor tarafului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale dar și un recital al celor mai buni soliști de muzică populară din Buzău.
Reprezentanții Wallonie – Bruxelles au avut totodată ocazia să vadă, pe viu unele din cele mai populare dansuri tradiționale românești precum hore, sârbe, Brâul sau Călușul.
La final, organizatorii Festivalului Național de Muzică Francofonă FRANCOCHANSON, au anunțat câștigătorii zilei la secțiunea gimnaziu pentru soliști și grupuri vocale.

Vezi aici câștigătorii primei zile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.