Costica Maroleanu-1
Renumiți medici din țară îi sar în ajutor buzoianului mutilat după ce a fost internat în Spitalul Județean. Potrivit profesorului dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician renumit, bărbatul care a rămas fără penis după o infecție neglijată în Spitalul Județean Buzău, ar putea fi supus unei intervenții de reconstrucție, însă operația va putea fi efectuată doar după vindecarea completă a pacientului.
“În cazul în care doreşte o reconstrucţie, îl aştept. Dar aceasta se va putea realiza după câteva luni, după vindecare. Este o intervenţie foarte complexă”, spune dr. Ioan Lascăr.
Costică Maroleanu, un buzoian de 54 de ani, a rămas fără penis după ce în Spitalul Județean Buzău i-a fost montată greșit o sondă urinară, manevră în urma căreia a dezvoltat o infecție, ce ignorată de medicii buzoieni, i-a cuprins penisul, care în final a trebuit să fie amputat, în caz contrar, bărbatul riscând să moară.

„Am ajuns la Spitalul Judeţean din Buzău, în decembrie, fiind suspect de atac cerebral. Habar nu aveam că am probleme cu rinichii. M-au băgat la terapie intensivă, m-au chinuit groaznic pentru a-mi monta o sondă urinară. După trei zile mi-au scos sonda, iar aproape zece zile nu s-a uitat nimeni la mine. După această perioadă de chin m-a văzut doctorul Ciochină care m-a băgat în sala de operaţie, eu având penisul infectat”, a declarat bărbatul al cărui penis i-a fost amputat.
A fost operat, iar sărbătorile le-a petrecut tot în spital. Timp în care spune el, i s-a necrozat organul genital. Pe 6 ianuarie s-a externat, la cerere, şi s-a dus la Spitalul Militar din Bucureşti, unde medicii i-au dat verdictul groaznic: pentru a nu muri trebuia să i se amputeze organul genital. „Mi l-au amputat total. Acum urinez printr-un orificiu, pe care medicii mi l-au făcut între anus şi testicule. Urinez la fel ca femeile. Sunt distrus!”, a mai spus Costică Maroleanu.
Bărbatul a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău şi la Colegiul Medicilor Victima cere o despăgubire de 500.000 de euro.
“S-a depus o sesizare, cam acum 7 zile, printr-un avocat. Săptămâna aceasta va intra în pe rol. Se vor face cercetări la spital, se vor lua documente, copie după fişa de observaţie. Nu se poate spune că este vina cuiva fără să vezi ce s-a întâmplat. După cercetări se va ajunge la o concluzie şi se vor da sancţiuni după caz,” a declarat președintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie.
“ La noi , cazul va ajunge doar dacă persoana în cauză va fi nemulţumită de ceea ce se va spune la Buzău”, a precizat, la rându-i, dr. Vasile Astărăstoae , preşedintele Colegiului Medicilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.