Cristi BIGIU

Spitalul Județean Buzău are în vedere înființarea a două noi secții, una pentru bolnavii cronic și a doua pentru cei aflați în ultimul stadiu al bolii, în contextul în care solicitările sunt din ce în ce mai numeroase pe aceste segmente.
”Cererea este foarte mare în rândul populației și îmi doresc ca aceste servicii să fie disponibile pentru buzoieni. De aceea am și gândit aceste servicii, pentru a veni în sprijinul buzoienilor. Sănătatea populației este o prioritate pentru mine și îmi doresc ca buzoienii să beneficieze de servicii medicale din ce în ce mai bune și mai diversificate”, a declarat Marian Cristinel Bîgiu, președintele Consiliului Județean Buzău, instituție în curtea căreia se află  Spitalul Județean.
Înființarea celor două secții este justificată și din punct de vedere economic, fondurile suplimentare urmând să vină de la Casa de Asigurări de Sănătate.
Măsura de înființare a celor două secții noi a fost discutată în cadrul unei întâlniri care a avut loc joi între conducerea Spitalului Județean, membri ai Consiliului de Administrație al Spitalului, Casa de Asigurări de Sănătate și DSP.
„Am luat în calcul posibilitatea înfiinţării unei secţii de cronici şi una de îngrijiri paleative. Intenționăm ca până la sfârşitul lunii septembrie la şedinţa Consiliului Judeţean să găsim o soluţie pentru înfiinţarea acestor secții care pot aduce atât bani suplimentari spitalului dar care vor asigura şi un serviciu de care buzoienii nu au beneficiat până acum”, a precizat președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Buzău, Laurențiu Gavrilă.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.