Spitalul Orășenesc Nehoiu și-ar putea pune lacătul pe ușa de la 1 ianuarie dacă conducerea unității spitalicești nu reușește să găsească un medic internist care să activeze la spitalul de pe Valea Buzăului. În prezent postul de medic internist la spitalul orășenesc Nehoiu este deservit de medicul Rodica Frunză care a anunțat deja că începând cu data de 1 ianuarie va ieși la pensie.

Lipsa unui medic internist ar putea duce la închiderea spitalului întrucât medicul Rodica Frunză este în prezent singurul medic din spital pe această specialitate. Medicii rezidenți care ocupă posturi de interniști la Spitalul Orășenesc Nehoiu au anunțat că nu vor veni să lucreze în micul orășel de provincie iar autoritățile locale nu mai știu pe unde să scoată cămașa.
S-a încercat cooptarea de medici care să vină să lucreze la spitalul din Nehoiu însă fără succes. La un moment dat, s-a pus problema cooptării unor medici din Republica Moldova dar pentru că aceștia nu sunt cetățeni europenei trebuie să facă 5 ani de rezidențiat ca să poată profesa în România.

Autoritățile din Nehoiu sunt dispuse să ajute cu tot ce pot pentru a determina medicii să vină la Spitalul Orășenesc Nehoiu. S-a luat deja în discuție acordarea unei primei de instalare precum și punerea la dispoziție a unei locuințe cu cheltuielile suportate de administrația locală însă nici așa nimeni nu se înghesuie la post .

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.