Statuia lui Alexandru Marghiloman, dezvelită în parcul ce-i poartă numele, chiar de strănepoata omului politic

0

Statuia lui Alexandru Marghiloman a fost dezvelită, marți, în parcul cu același nume, la împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. La ceremonie au participat oficialități locale, militari, zeci de buzoieni, dar și strănepoata fostului prim-ministru Alexandru Marghiloman, Irina Vlăducă Marghiloman.

„Faptul că în copilărie am purtat numele Marghiloman a fost o tragedie. Comuniștii îl <iubeau> nespus și chiar și atunci când am plecat din România am descoperit că tatălui meu îi era frică să poarte acest nume și în străinătate. Buzoienii trebuie să fie mândri de ceea ce a făcut Alexandru Marghiloman. Eu voi rămâne alături de buzoieni și ne vom ocupa de România. Vom face o fundație gândită mai demult, până la final de an, ea va fi înființată și își propune să ajute studenții la Drept, dar și partea hipică. Cred că poporul trebuie să ia un exemplu de la Alexandru Marghiloman, întâi țara, oamenii și abia la urmă propria persoană. Mă bucur de cele petrecute azi și sper ca ceea ce vrea să facă domnul Toma să se realizeze”, a declarat Irina Vlăduca Marghiloman.

Municipalitatea și-a propus să refacă cea mai mare parte a domneniului Marghiloman. Primarul Constantin Toma a anunțat că va reface și grajdurile familiei și va aduce din nou cai  de rasă. De asemenea, va reface casa de oaspeți in timp ce parcul Marghiloman ar putea fi transformat în grădină botanică. Statuia dezvelită marți în fața Centrului Cultural Alexandru Marghiloman a fost realizată de sculptorul Ciprian Dominoschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.