O vorbă spune că unde-i lege nu-i tocmeală însă realitatea arată că și legile sunt perfectibile.
O femeie din Buzău nu-și poate îngropa creștinește bărbatul cu care a trăit 12 ani pentru că legea nu permite reprezentanților Serviciului de Medicină Legală să înmâneze femeii cadavrul pentru a-l înhuma întrucât cei doi nu au fost căsătoriți iar femeia nu deține o procură în care să se menționeze că se poate ocupa de funeralii.

Bărbatul a murit la finele lunii decembrie, la Spitalul Județean Buzău. Era bolnav și s-a stins după o lungă și grea suferință. Alături i-a fost tot timpul Letiția Ion, buzoianca alături de care și-a petrecut ultimii 12 ani din viață. Deși toată lumea știa că cei doi sunt un cuplu, nu s-au grăbit să-și legalizeze relația, motiv pentru care după decesul bărbatului, buzoianca nu a putut să-și ia omul acasă, să-l plângă și apoi să-l îngroape creștinește.
Legea spune, în astfel de situații, că o persoană decedată poate fi ridicată de la Morga doar de rude, nefiind luată nicidecum în calcul varianta unui concubin.
Disperată că nu-și poate ridica mortul de la SML, femeia a mers la Poliție și a cerut ajutorul autorităților pentru a identifica rudele celui care îl numește ”soțul meu” și acum, după moarte. Polițiștii au reușit să dea de urma unui fiu, în Capitală, pe care l-au înștiințat că tatăl său a murit și nu poate fi ridicat de la Morga, în absența sa, însă până acum, acesta nu a dat vreun semn că ar vrea să se ocupe de funeraliile tatălui său.
Dacă bărbatul va refuza să se ocupe de înmormântare, angajații de la SML vor anunța Primăria Buzău, care va trebui să se ocupe de funeralii. Buzoianca speră însă că lucrurile se vor rezolva altfel, considerând că e nedrept să nu-și poată lua mortul acasă pentru a-i face toate cele creștinești, în condițiile în care au fost ca soț și soție 12 ani iar fosta sa familie nu dă semne că i-ar păsa în vreun fel de cele întâmplate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.