în urmă cu trei ani cei doi se întâlneau la un restaurant din Mărăcineni
Progresiștii buzoieni fac politică după cum bate vântul, este de părere deputatul PDL, Cezar Preda. Liderul democrat liberal buzoian și-a atacat vineri colegii de alianță, explicând că în timp ce activitatea altor filiale din ţară ale UNPR este cât se poate de transparentă, la Buzău, liderii filialei tac, pândind, probabil, fiecare moment propice unor noi racolări, fie din USL, fie din PDL.
„La Buzău, dânșii(nr. UNPR) sunt foarte tăcuți. Prin alte locuri, ați văzut, se anunță încă doi primari au mai trecut, încă … vor candida…, la noi nu. E un stand-by din ăsta, să vadă ce decid Ponta și Antonescu. O chestiune din asta, la curbura Carpaților unde bate vântul 6 luni dintr-o parte, 6 luni din partea cealaltă. Nu reușim să fim deloc verticali, să spunem ăsta îmi e drumul și acolo mă duc. Hai să vedem cum o ieși ca eu să pic bine ”, a declarat președintele PDL Buzău, Cezar Preda.
În ciuda acestor declarații, deputatul Cezar Preda consideră că relația sa cu progresiștii buzoieni este bună, atâta timp cât nu există disensiuni, însă se poate vedea cu ochiul liber că acțiunile lui Ion Vasile nu îi sunt deloc pe plac liderului PDL Buzău.
De altfel, în aceeași notă critică, liderul PDL Buzău a fost primul care a afirmat vineri că actualul președinte al Consiliului Județean Buzău ar fi în negocieri destul de avansate cu partidul generalului Oprea. Chiar dacă a recunoscut că în discuțiile cu Ion Vasile nu a fost dezbătut subiectul Victor Mocanu, Preda a lăsat să se înțeleagă că are date suficiente despre negocierile dintre cei doi.
„Cu domnu’ președinte UNPR, Ion Vasile, am avut câteva discuții, dar în nici un caz despre domnul Mocanu, însă asta nu înseamnă că eu sunt de pe altă lume. Eu trăiesc aici și îi cunosc foarte bine și pe domnul Victor Mocanu și pe domnul Ion Vasile”, a încheiat deputatul Cezar Preda.
După ultima ședință extraordinară a Consiliului Județean Buzău la care președintele Victor Mocanu nu a luat parte, fiind în concediu, au reapărut zvonurile privind o iminentă plecare a lui Mocanu la UNPR. Pe de altă parte, este de așteptat ca vizita de săptămâna trecută a copreședintelui USL, Crin Antonescu, care a reconfirmat candidatura lui Cristi Bîgiu la președinția Consiliului Județean Buzău să determine anumite mișcări pe scena politică buzoiană. Tocmai din această cauză, voci nemulțumite din UNPR Buzău dau ca probabilă o întâlnire între senatorul Ion Vasile și președintele Victor Mocanu chiar în cursul zilei de astăzi. Rămâne de văzut dacă dicuțiile dintre cei doi vor avea într-adevăr loc și dacă vor produce schimbările despre care toată lumea vorbeşte de ceva vreme, numai Victor Mocanu le respinge cu vehemenţă de fiecare dată.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/12/Cezar-PREDA3.mp3|titles=Cezar PREDA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.