Buzoienii vor avea parte în acest an de un Târg de Crăciun organizat în centrul orașului la fel ca în marile orașe. Anunțul a fost făcut de primarul Constantin Toma care a mai spus că tot în centrul orașului municipalitatea va instala în acest an și un patinoar care va funcționa până la finalul vacanței de iarnă a elevilor.

„Vom organiza un Târg de Crăciun și vom închiria și un patinoar care va funcționa de pe 1 decembrie până pe 8 ianuarie și vom rezolva astfel și problema patinoarului fără să mai dăm bani la firma ElcarGid”, a declarat primarul Constantin Toma.

schema-targ-de-craciun
În perioada 1 – 25 decembrie 2016, atmosfera de sărbătoare a târgului va fi întreținută de diverse evenimente, de la concerte de colinde, spectacole folclorice și dansuri tradiționale, până la ateliere creative pentru copii, care se vor desfășura în fața Primăriei Municipiului Buzău. Atmosfera de poveste va fi completată de prezența lui Moș Crăciun ce va fi prezent în căsuța amenajată(5) special pentru a le oferi copiilor bucuria de a-l vedea și de a-și exprima dorințele.

În Piața Daciei vor fi amenajate 20 de căsuțe din lemn(2) de la care se vor putea cumpăra produse de artizanat și culinare tradiționale de sezon.

De asemenea, vizitatorii se vor putea delecta patinând, în premieră la Buzău, pe un patinoar(1) mobil, în centrul orașului, în lumini multicolore și pe acorduri de muzică specifice sărbătorilor de iarnă.

Municipalitatea își propune să ofere buzoienilor în luna cadourilor seri speciale oferite de soliști renumiți precum Benone Sinulescu, Steliana Sima, Anișoara Puică, Aurel Moldoveanu, Ion Paladi, Cristian Pomohaci, Mihaela Gurău, Nemuritorii și Kronos, precum și de artiști locali, care vor interpreta cele mai cunoscute piese din repertoriul lor.

Patinoarul care va fi amenajat în centrul municipiului Buzău va rămâne funcțional până la finalul vacanței de iarnă.

Pentru organizarea Târgului de Crăciun și a patinoarului mobil în centrul orașului Buzău Primăria va cheltui aproximativ 90.000 de lei, sumă care va trebui aprobată de consilierii municipali în cadrul ședinței extraordinare a consiliului local municipal de luni, 14 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.