Ion COMAN

Tensiuni mari în rândul PDL după revenirea deputatului Cezar Preda la conducerea organizației județene. După ce ieri Consiliul Județean a intrat în posesia unei adrese prin care aleșilor PDL, Elena Damian, Ion Burlacu și Adrian Burducea, le era retras sprijinul politic, astăzi o  demisie a apărut în rândul aleșilor PDL din miniparlamentul județean.
Consilierul PDL Ion Coman, cel care a și candidat pentru un post de deputat pe Colegiul 1, a anunțat, la finalul ședinței, că părăsește Consiliul Județean dar renunță și la funcția deținută în partid din cauza unor motive ce țin de tensiunile din interiorul partidului din care face parte.
„Imi dau demisia din Consiliul Județean din motive personale. Nu mi s-a reproșat nimic însă la fiecare om se adună în timp anumite motive. Motivele mele de natură personală nu vreau să le spun aici. Nu am nimic de reproșat celor din Consiliul Județean pentru că aici abia de acum încolo ar fi urmat să începem să lucrăm. În partid nu aș vrea să comentez situația de acolo iar în partid eu nu consider că au avut loc schimbări. Aveam o funcție de vicepreședinte în PDL din care sigur îmi voi da demisia și cred că o să mai rămân o vreme simplu membru de partid”, a precizat consilierul PDL, Ion Coman.
Adrian BURDUCEA
De cealaltă parte, unul dintre consilierii județeni acuzați de trădare de liderul PDL Cezar Preda, șeful organizației municipale, Adrian Burducea spune că nu a fost informat oficial de acuzațiile care i se aduc.
„Am auzit că s-a trimis o hârtie la Consiliului Județean în numele Biroului Permanent Județean al PDL. Mi se pare în primul rînd nestatutară apoi mi se aduc niște acuzații de neimplicare însă nu am discutat așa ceva în partid. Am avut niște probleme personale încă din primăvară dar o decizie ca aceasta nu trebuie să o ia o singură persoană ci se ia de către Comitetul Executiv Județean. Până acum toate semnalele care le am sunt de susținere a mea” a declarat consilierul județean, Adrian Burducea.
Nici colega sa de partid, medicul Elena Damian, nu a aflat oficial că organizația politică din care face parte i-ar fi retras sprijinul politic. Elena Damian spune că a avut de când se știe o relație bună  cu liderul Cezar Preda și că nu a știut niciodată că acesta are să-i reproșeze ceva.
„Nu știu de o asemenea cerere. Eu oficial nu am fost înștiințată de așa ceva. Nu știu dacă domul Preda ar fi spus că eu am trădat partidul pentru că eu nu l-am auzit spunând așa ceva. Dacă este așa și voi afla și eu am să comentez atunci această situație”, a spus medicul Elena Damian.

După ce deputatul Cezar Preda s-a răzgândit în privința demisiei din funcție de președinte al PDL Buzău și-a propus să facă ordine în rândul organizației. El este hotărât ca toți cei care au jucat în campanie de la parlamentare alături de opoziție dar și cei care au dat dovadă de non-combat să fie trecuți pe linie moartă. Cel care este primul vizat de aceste acțiuni este chiar prim-vicepreședintele PDL Buzău, Constantin Dumitru, primarul comunei Mărăcineni, cel care a fost văzut în campanie alături de Cezar Preda dar și alături de contracandidatul acestuia, Marcel Ciolacu.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.