Timp de o săptămână polițiștii buzoieni au fost cu ochii pe motocicliștii care tulbură nopțile buzoienilor prin turarea excesivă a motoarelor.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică şi Biroului de Proximitate, fiind monitorizate şi parcările din zona hipermarketurilor din municipiul Buzău. Poliţiştii rutieri au acţionat în principal în plan preventiv, conform campaniei Poliţiei Rutiere Române „ALEGE VIATA !” şi au distribuit conducătorilor de motociclete şi mopede flyere conţinând recomandări preventive – „RESPECT ÎN TRAFIC = SIGURANŢĂ RUTIERĂ!” / „STRADA NU E PISTĂ DE CONCURS !” şi au explicat conducătorilor de motociclete, mopede şi autoturisme că siguranţa în trafic este dată atât de respectarea unor drepturi, cât şi de asumarea unor responsabilităţi de către toate categoriile de participanţi la trafic. Totodată, au fost luate măsuri şi în plan combativ, fiind constatate în total 139 de contravenţii, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 9.520 de lei.
Zece dintre abateri au fost comise de către motociclişti şi mopedişti, trei dintre aceştia fiind sancţionaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În cadrul controalelor efectuate pe timp de noapte în săptămâna 16 – 22 iulie a.c., poliţiştii rutieri au constatat şi 4 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, două dosare fiind întocmite pentru conducerea unor autoturisme de către şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, unul pentru conducerea unui autoturism de către un buzoian căruia îi fusese anulat permisul şi unul pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat.
Unul dintre şoferii băuţi – un buzoian de 40 de ani – a fost scos din trafic în noaptea de 22 spre 23 iulie, în timp ce conducea un autoturism pe strada I. Costinescu, în urma testării efectuată cu aparatul „Drager” rezultând o concentraţie alcoolică de 2,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.