UPDATE: TIR încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu, răsturnat la Padina. Traficul reluat după mai bine de 7 ore

10
1588

UPDATE: Traficul pe DN2C Buzău Ialomita a fost reluat în jurul orei 19.30 după mai bine de 7 ore de la producerea evenimentului.  Sacii cu azotat de amoniu din autovehiculul răsturnat pe DN2 C au fost mutați cu două utilaje aparținând într-un alt autotren care a ajuns în cursul dimineții cu un alt transport de azotat de amoniu la societatea din comuna Gălbinași.  TIR-ul care a ajuns primul la Buzău a descărcat azotatul la importator și apoi a venit pentru a prelua sacii cu îngrășământ din autovehiculul răsturnat.

Sacii cu azotat care au fost mutați vor pleca înapoi la fabrica din Bulgaria la solicitarea importatorului buzoian care a decis să returneze marfa de teama ca sacii să nu prezinte fisuri și substanța să fie contaminată.

UPDATE: Tir-ul venea din Bulgaria și se îndrepta către localitatea Gălbinași. Autovehiculul în care se aflau peste 40 de saci de azotat de amoniu s-a răsturnat în afara șoselei. În urma impactului, au existat scurgeri de ulei din baia de ulei a motorului iar pompierii au acționat pentru ca azotatul de amoniu să nu intre în reacție cu uleiul. Au Fost decuplate bornele bateriei. La ora transmiterii acestei știri, în zonă se așteaptă un utilaj pentru a scoate sacii de azotat rămași în tirul răsturnat în afara șoselei. La final, o macara va încerca repunerea pe roți a autovehiculului.
TIRUl mergea la un depozit din Gălbinași, fiind al doilea transport de acest gen.

Un TIR încărcat cu 24.5 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat, luni, pe DN 2 C, în afara localității buzoiene Padina, la limita cu județul Ialomița. Din primele informații, TIR-ul era condus de un cetățean bulgar, care nu a fost rănit în urma accidentului.
Pompierii și polițiștii se află la locul accidentului. Drumul național este închis pe ambele sensuri de mers iar zona este izolată pe o distanță de 800 de metri.
Din TIR se scurge combustibil.
În operaţiune sunt implicate echipaje de pompieri de la ISU Buzău, iar pompierii voluntari de la Padina au venit şi cu un buldoexcavator pentru a îndepârta sacii cu azotat căzuţi pe şosea. De asemenea, pompierii au decuplat bornele bateriei camionului, care este înmatriculat în Bulgaria.
Pompierii susţin că situaţia este sub control.
În urmă cu 13 ani, în dimineața de 24 mai 2004, un camion încărcat cu peste 0 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat la Mihăilești, în județul Buzău. În urma deflagrației produse atunci la camion, 18 oameni au murit, iar 13 au fost grav răniţi, unii fiind mutilaţi pe viaţă.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.