Epifanie NOROCEL

Trupul neînsuflețit al Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel, va fi adus marți dimineață la Catedrala Arhiepiscopală din centrul municipiului Buzău, acolo unde de la ora 10.00 Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos, va oficia o slujbă în memoria înaltului prelat.
Epifanie Norocel s-a stins din viață luni seara la spitalul din Panciu în urma unui infarct miocardic. Lui Epifanie i s-a făcut rău în timp ce se afla în maşina de serviciu Toyota Land Cruiser și se îndrepta dinspre Panciu către Mănăstirea Brazi din județul Vrancea. A fost dus la spitalul din Panciu în stop cardio-respirator. În pofida eforturilor medicilor, Înalt Preasfințitul Epifanie Norocel s-a stins din viață, decesul fiind constatat în jurul orei 19.45. În ciuda faptului că o ambulanţă l-a dus imediat la Spitalul din Panciu, arhiepiscopul era dededat, iar manevrele de resuscitare au fost inutile.

“A lăsat capul pe spate şi a închis ochii. A avut o moarte uşoară”, a declarat unul dintre preoţii sosiți luni searăla Panciu pentru a prelua trupul neînsuflețit al Înalt Preasfinţitului.

Epifanie Norocel era cunoscut de apropiați cu afecțiuni cardiace iar în urmă cu câțiva ani, după un preinfarct, a suferit o operație prin care i-a fost montat un stent coronarian.

 

Patriarhia Română a precizat că până la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, locţiitor de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei va fi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în calitate de Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, „care va fi pomenit la sfintele slujbe, ca Locţiitor de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, în toate bisericile şi mănăstirile din cuprinsul acestei arhiepiscopii”, potrivit unui comunicat.
Înalt Preasfinţitul Epifanie Norocel avea 80 de ani și era Episcop al Buzăului și Vrancei din anul 1982. Înaltul prelat va fi înmormântat joi la ora 11.00 în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău la capătul unei slujbe ce se va întinde pe durata a 2 ore.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.