În zilele de 4-5 iunie 2011, Asociaţia Montană Carpaţi a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău, o acţiune de voluntariat ce a vizat reabilitarea traseelor turistice din masivul Podu Calului (Munţii Buzăului).

Activitatea de remarcare s-a desfăşurat cu  echipe de jandarmi şi cu voluntari din partea Asociaţiei Montane Carpaţi. Munca efectivă a constat în revopsirea marcajelor și montarea unor stâlpi indicatori, materialele necesare fiind puse la dispoziție de către asociația susmenționată.

Au fost remarcate marcajele convenţionale:

-„bandă roşie”: Valea Tehărăului (din DN 10 Buzău-Braşov) – Şaua Tehărău – Valea Caşoca – Intersecţia Titilău – Pârâul Stânii – Golul Podu Calului – Canton Cernatu; (timp mediu de parcurs 8 1/2h)

-“cruce albastră”: Satul Gura Teghii – Vârful Podu Calului; (timp mediu de parcurs 3 1/2h)

Proiectele de dezvoltare şi modernizare derulate în ultimii ani privind potenţialul turistic al judeţului Buzău, coroborate cu eforturile depuse de autorităţile locale, au atras creşterea popularităţii zonelor buzoiene şi implicit a numărului de turişti. Acest aspect a atras după sine şi înregistrarea unor evenimente, în sensul rătăcirii în zonele montane a unor persoane sau grupuri de persoane, printre cauzele identificate numărându-se şi lipsa unor marcaje de orientare sau deteriorarea celor existente.

Astfel, acţiunea demarată la sfârşitul săptămânii trecute, la care au participat un număr total de peste 50 de persoane, vine în sprijinul potenţialilor turişti privind accesul în siguranţă pe traseele turistice marcate, minimalizând pe cât cu putinţă  eventualele probleme de  orientare ce ar putea apărea şi ulterior apelarea serviciului de urgenţă 112.

 

2 COMENTARII

  1. Felicitari celor cu initiativa si participarea la actiyne .
    Exemplu bun de urmat si de altii .
    Cand poti fi de folos altora si te mai si relaxezi putin incarcandu-ti bateriile pentru o alta saptamana de munca inseamna ca sti cum sa-ti traiesti viata .
    BRAVOOOOOOOOOOOOOOOO ! ! !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.