UAP Buzău la 50 de ani de existență

0
385

Filiala Buzău a Uniunii Artiștilor Plastici a sărbătorit împlinirea a 50 de ani de existență, moment marcat prin dezvelirea unei plăci aniversare amplasată în curtea interioară a instituției. Momentul festiv s-a consumat miercuri în prezența primarului Constantin Toma, al reprezentantului UAP România Răzvan Caratănase, al președintelui UAP Buzău și a numeroși membri ai filialei.
„Filiala noastră vă promite că, pe lângă multele evenimente organizate la nivel local și național, vom continua să înfrumusețăm Buzăul. Stau mărturie în acest sens sculptura lui Alexandru Marghiloman din fața Vilei Albatros, realizată de Ciprian Dominoschi, și bustul lui Vasile Voiculescu care va fi dezvelit mâine (n.r., astăzi, joi, 20 decembrie), în parcul de lângă Primărie” a spus președintele Valeriu Șușnea.
După dezvelirea plăcii aniversare momentul festiv a continuat în interiorul Galeriilor de Artă „Ion Andreescu” unde mai mulți membrii ai UAP Buzău au fost recompensați cu diplome pentru întreaga activitate.
Tot cu această ocazie primarul Constantin Toma a anunțat că a primit o adresă de la DIICOT prin care a fost anunțat că bustul avocatului Petre Stănescu sculptat de Constantin Brâncuși și furat în urmă cu mai mulți ani se va întoarce la Buzău urmând a fi expus în Cimitirul Dumbrava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.