hot fereastra
Un ucrainean de 18 ani fără documente de identitate a fost depistat, duminică pe raza municipiului Buzău și a fost preluat de Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Buzău. Tânărul nu deținea nici un fel de documente iar identitatea sa a fost stabilită doar la nivel declarativ.
Fugit din țara natală probabil de teama evenimentelor din ultimele săptămâni, tânărul ucrainean a solicitat azil în Romania drept pentru care a fost condus sub escortă la Direcţia de Azil şi Integrare aflată în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea derulării procedurii de azil.
În zilele ce urmează tânărul urmează să parcurgă procedurile prevăzute de legislaţia în vigoare în materie de azil şi poate beneficia de cazare în cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Bucureşti.

Impotriva solicitantului de azil nu pot fi luate măsuri de expulzare, extrădare sau de returnare forţată de la frontiera ori de pe teritoriul României.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.