Camerele pentru rovinietă ar putea fi mutate până la finalul acestui an. O spune prefectul Carmen Ichim care a ajuns să dea un ultimatum responsabililor din C.NA.I.R. care de luni bune tergiversează lucrarea deși autoritățile buzoiene au făcut tot ce li s-a cerut pentru a asigura mutarea echipamentelor.

„Astăzi (marți) am primit promisiunea că vor veni să semneze contractul cu Primăria Poșta Câlnău iar până la sfârșitul anului le vor muta. Eu sper să se facă azi, mâine, cel mai târ­ziu, poimâine. Astăzi am vorbit cu directorul Companiei Naționale de Drumuri, cu directorul DRDP, la nivelul conducerii Ministerului Transporturilor, inclusiv cu domnul Neaga. I-am rugat și mi-au promis. Acum, să vedem dacă se țin de promisiune. Noi, cei de la Buzău, am făcut tot ce ni s-a cerut. Au vrut consolă la Poșta Câlnău, am făcut consolă. Au vrut o cameră pentru echipamente, le-am dat o cameră. Au mai vrut o consolă, am făcut-o și p-asta. Au cerut subtraversare a E85, s-a făcut. Acum, mai trebuie doar mutate camerele de la Mărăcineni la Poșta Câlnău (…) Dacă nu se țin de promisiune, atunci le vom cere să suporte toate cheltuielile pe care le-am făcut, cu penalități cu tot, pentru că am ajuns la concluzia că aceste camere trebuiau mutate. Cele mai multe amenzi pentru lipsă de rovinietă au fost aplicate oamenilor de pe DJ 203K. Podul Mărăcineni este singurul în extravilan și administrat de CNAIR. Restul sunt drumuri jude­țene, și în instravilan. În intravilanul localităților nu trebuie să plătești rovinietă. Am spus că aceste camere trebuie să surprindă toți participanții la trafic și nu doar pe cei din Buzău”, a spus Carmen Ichim.

Mai mult, pentru că responsabilii din C.N.A.I.R. spun că pentru mutarea camerelor pe noile console amplasate la Poșta Câlnău ar fi nevoie de o procedură de achiziții pentru desemnarea unei firme care să facă lucrările necesare prefectul Buzăului a spus că mutarea ar putea fi făcută de către o societate buzoiană fără să mai fie nevoie să se aștepte până la finalizarea unei noi licitații. Rămâne acum de văzut dacă de această data responsabilii C.N.A.I. R. se vor ține de promisiune și vor muta camerele pentru rovinietă la Poșta Câlnău așa cum se vorbește din primăvara acestui an.

Camerele pentru rovignietă amplasate pe podul de la Mărăcineni nu au fost funcționale pe perioada lucrărilor de reabilitare care s-au desfășurat până în luna august. Odată cu redeschiderea podului acestea au fost reintroduse în circuit iar amenzile au început să curgă din nou pentru buzoieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.